Biden verzekert Netanyahu van inzet VS voor veiligheid Israël

Nieuws
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag de Israëlische premier Benjamin Netanyahu nogmaals verzekerd van zijn ‘ijzersterke inzet’ (ironclad commitment) voor de veiligheid van Israël, meldt het Witte Huis. De twee leiders spraken elkaar telefonisch.
anp
zondag 28 april 2024 om 21:04
Afbeelding
beeld anp

Biden en Netanyahu evalueerden ook de lopende gesprekken over een bestand in Gaza en de uitwisseling van gevangenen tussen Israël en Hamas. Ook bespraken ze de toename van de levering van humanitaire hulp aan Gaza, onder meer door vanaf deze week nieuwe noordelijke grensovergangen te openen, aldus het Witte Huis.

Biden herhaalde wat het Witte Huis omschreef als zijn ‘duidelijke standpunt’ over een Israëlische grondaanval op Rafah. Daar zijn de Amerikanen tegen vanwege de grote kans op burgerdoden in de met Palestijnse vluchtelingen overstelpte stad in het zuiden van Gaza.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onlinebank bunq gaat ook verzekeringen aanbieden

Bunq gaat vanaf dinsdag reisverzekeringen aanbieden. Het is de eerste verzekering van de Nederlandse onlinebank. Met de doorlopende reisverzekering, die wereldwijd geldt, kunnen klanten volgens bunq ook schade aan een huurauto en noodgevallen tijdens een zakenreis vergoed krijg..

Afbeelding

Al meer dan 35.000 klachten bij LAKS op de eerste dag examens

Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn al ruim 35.000 klachten binnengekomen over de centrale eindexamens, die dinsdag zijn begonnen. In 2023 ontving het LAKS ruim 18.500 klachten op de eerste dag van de examens. Het jaar daarvoor waren dat er zo'n 31.000.

Afbeelding

Blue Origin hervat toeristische ruimtevluchten zondag

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, hervat naar verwachting op 19 mei zijn ruimtevluchten voor toeristen, maakte de onderneming bekend.

Afbeelding

Defensie koopt nog eens voor een half miljard aan munitie

Defensie koopt nog eens voor een half miljard euro aan munitie, schrijft demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat aan de Tweede Kamer. Het ministerie heeft daarmee sinds de inval van Rusland in Oekraïne al voor 2,5 miljard euro aan munitie gekocht.

Afbeelding

Ryanair sluit basis op luchthaven Bordeaux na tariefconflict

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair sluit zijn basis op de luchthaven in de Franse stad Bordeaux. Het bedrijf van topman Michael O'Leary kon het niet eens worden met de Fransen over tarieven, werd dinsdag bekend.

Afbeelding

Onzeker of Wet betaalbare huur per 1 juli kan ingaan

Het is onzeker of de Wet betaalbare huur per 1 juli van kracht kan worden. De Eerste Kamer wil zich niet laten opjagen door demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken), die de senaat heeft gevraagd de wet zo snel mogelijk te behandelen.