Kinderen vermaken zich op de vrijmarkt in het Amsterdamse Vondelpark tijdens Koningsdag. In het hele land verliep het feest zonder grote incidenten dankzij de inzet van vele duizenden vrijwilligers.
Volledig scherm
Kinderen vermaken zich op de vrijmarkt in het Amsterdamse Vondelpark tijdens Koningsdag. In het hele land verliep het feest zonder grote incidenten dankzij de inzet van vele duizenden vrijwilligers. © anp

Politiek kan een voorbeeld nemen aan zoveel burgers die zich belangeloos inzetten voor ons land

Koningsdag verliep in het hele land zonder grote incidenten. Dat is mede te danken aan de duizenden vrijwilligers die zich elk jaar weer inzetten om allerlei kindervrijmarkten of gratis concerten te organiseren. Het is soms verleidelijk om cynisch te worden over ons land. Maar dat is nergens voor nodig, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

12 reacties

  • Kapel

    2 weken geleden
    Geniet er nog maar even van. Met het cultuurloze kabinet Wilders sterft de gezelligheid van Koningsdsg ( maar ook andere feestdagen en festivals) een langzame dood. Geen amateurmuzikanten, -theater of - toneel
  • Julia van Damme

    2 weken geleden
    Goede constatering! En daar zou ik nog aan willen toevoegen dat het hedendaagse commentaar op de oudere generatie volledig onterecht is, aangezien een zeer groot deel van het vrijwilligerswerk uitgevoerd wordt door met name gepensioneerden. Ik zou weleens willen meemaken wat er zou gebeuren als al deze mensen een weekje dat werk zouden neerleggen. Dan kunnen alle musea dicht, wordt zorgpersoneel nog meer belast etc.etc.
  • van Bergen

    2 weken geleden
    " Politiek kan een voorbeeld nemen aan zoveel burgers die zich belangeloos inzetten voor ons land " - Eens. En daarvoor hoeven ze op dat lekkere warme pluche niet eens veel te doen. Zich omdraaien naar de samenleving is genoeg, want dan kunnen ze het ZIEN . . !
  • Charlotte Veltman

    2 weken geleden
    Positiviteit en optimisme zouden moeten kunnen overwinnen, geldt ook voor media en politiek. Leuke dingen gebeuren nog dagelijks. Dank voor deze column, goed voor de vrijwilligers. Glas is halfvol.
  • Nagel

    2 weken geleden
    De heer Van Soest schetst veel grote problemen die in Nederland moeten worden opgelost echter één probleem is hem kennelijk ontgaan te weten migratie.