Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Paxten Aaronson

Puntenaftrek en degradatie bevrijdend voor Vitesse: 3-2 winst op Fortuna

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-2 gewonnen. Paxten Aaronson was de grote man bij de thuisploeg die vorige week na aftrek van 18 punten uit de Eredivisie degradeerde. De Amerikaanse middenvelder scoorde tweemaal.

Vitesse moest 18 punten inleveren omdat het niet kon voldoen aan de eisen van de licentiecommissie van de KNVB. Daardoor staat vast dat de club uit Arnhem volgend seizoen na 35 jaar niet meer in de Eredivisie speelt. Maar die straf werkte ogenschijnlijk bevrijdend, want heel Arnhem had nog erger gevreesd: het verdwijnen van de club.

Fans

Dat gevaar is overigens nog steeds niet geheel afgewend, maar de club zegt er alles aan te doen dat er voor de zomer wel een nette begroting ligt.

De Gelredome was vanmiddag met bijna 18.000 toeschouwers een stuk beter gevuld dan bij de vorige thuiswedstrijden, waarmee het Arnhemse publiek een signaal wilde afgeven dat ze achter de ploeg blijven staan. Het miste zijn uitwerking niet.  Vitesse startte fel en was de betere ploeg tegen het al uitgespeelde Fortuna.

Paxten Aaronson schoot Vitesse in de 22e minuut op voorsprong en niet veel later had het ook 2-0 kunnen staan, maar Gyan de Regt miste.

Toch achterstand

Inigo Córdoba maakte uit het niets in de 44e minuut gelijk voor Fortuna Sittard. Vlak na rust leek het toch weer mis te gaan voor de Arnhemmers toen Justin Lonwijk in de 50e minuut mocht aanleggen vanaf 11 meter. Verdediger Ramon Hendriks van Vitesse had de ingevallen Kristoffer Peterson gevloerd. Lonwijk benutte de penalty feilloos.

De ingevallen Marco van Ginkel maakte in de 68e minuut het tweede doelpunt van Vitesse. Aaronson liet de bijna 18.000 toeschouwers in het Gelredome opnieuw juichen (3-2). Vitesse eindigde het duel met tien man. Giovanni van Zwam kreeg in de slotfase een tweede gele kaart.

Het was voor Vitesse de eerste overwinning in twee maanden tijd.

Bron: RTL Nieuws ANP