Rechts: Liesbeth Schuijer, hoofdofficier Openbaar Ministerie (CVOM).
Volledig scherm
Rechts: Liesbeth Schuijer, hoofdofficier Openbaar Ministerie (CVOM). © Emiel Muijderman / Koen Verheijden

OM vreest wildgroei gemeentelijke flitspalen: ‘Kunnen gevoel van rechtvaardigheid en draagvlak ondermijnen’

met pollHet Openbaar Ministerie (OM) waarschuwt voor een wildgroei aan flitspalen als gemeenten zelf snelheidsovertreders gaan beboeten. Met de opbrengsten willen steden lokaal de verkeersveiligheid verbeteren, maar het OM ziet daar niets in. ,,Het verkeer wordt niet veiliger door Nederland vol te hangen met flitskasten.”

145 reacties

  • Wim Versteeg

    3 dagen geleden
    Gemeentelijke flitspalen, waar gaan deze inkomsten dan naar tie, de gemeente of de centrale overheid? Overigens moeten gemeenten ook eens kijken naar hun eigen wegenstructuur. Wegen ( 4 baans) waar je met gemak en zonder gevaar 80 kunt rijden, limiteren tot 50km is vragen om te hard rijden. Doorstroming van het verkeer is ook belangrijk. Waar ik wel voor ben is flitskasten op de rijwielpaden, daar waar ik in de stad 50 rij, wordt ik gewoon ingehaald door fietsers!
  • A. Van Iersel

    2 weken geleden
    zeer oneens. de opstelling van zo een apparaat luistert zeer nauw. Een onjuiste hoek levert verkeerde registratie. Ik heb 0 vertrouwen in de gemeentelijke verkeersdeskundigen...dat baseer ik op de weg inrichtingen waaronder geleiding verkeersstromen en de belachelijke manier van snelheids belemmering door verkeersdrempels. Controleren die lui die dingen op de fiets?
  • Jacques Wolff

    2 weken geleden
    De flitsboetes moeten gewoon naar de rijksoverheid gaan, daarmee plaats je alleen mobiele flitspalen daar waar het nodig is en daarmede haal de "winstprikkel" voor de betreffende gemeente weg. En kan deze ook worden ingezet op 30 km zone binnen een wijk.
  • vincent Van der Have

    2 weken geleden
    Het OM is tegen. Ik ben niet wantrouwig maar het ministerie heeft de laatste begroting de boetes verhoogd, puur om de begroting sluitend te krijgen. Nu is het OM, vallende onder het ministerie van Justitie, tegen het delegeren naar de gemeenten. Zou dit niet te maken hebben met het wegvloeien van de inkomsten naar de gemeenten?
  • Francois Pecheur

    2 weken geleden
    de flitser is voor de overheid een verdienmodel. Daarom wordt er vooral langs snelwegen geflitst. Flitsen op ècht relevante locaties is -zo lijkt het althans- niet winstgevend genoeg.