Het wordt aangenaam lenteweer.
Volledig scherm
Het wordt aangenaam lenteweer. © ANP / ANP

Warmer weer op komst, zelfs uitschieter van 25 graden voorspeld

Het is al een week of vijf lente, maar het weer is er tot nu toe nauwelijks naar geweest. Komende week lijkt dat eindelijk te veranderen. Het wordt meerdere dagen rond de 20 graden en zonnig, waarbij lokaal zelfs 25 graden mogelijk is. Wel moeten we rekening houden met een klap onweer.

  1. Tijdens de livestream van marteling Nederlander klinkt gejuich en gelach: ‘Steel van mij en zie wat er gebeurt’
    PREMIUM

    Tijdens de livestream van marteling Nederlan­der klinkt gejuich en gelach: ‘Steel van mij en zie wat er gebeurt’

    Het woord ‘dief’ in het voorhoofd gekerfd, enkele vingers geamputeerd. Via een videoverbinding op Facetime wordt de marteling van Nederlander Henri W. (37) in een loods in Antwerpen aangemoedigd. De dertien minuten durende horrorvideo die daarvan werd gemaakt, schokt woensdag alle aanwezigen in de Belgische rechtszaal. Vooral het gelach en gejuich van de opdrachtgevers-op-afstand.
  2. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’