RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Geen winnaar bij duel tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht

RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht. De nummer 16 van de Eredivisie leek op weg naar de eerste competitiezege sinds begin maart, maar Sam Lammers zorgde kort voor tijd voor de 2-2-eindstand.

FC Utrecht begon niet heel scherp aan het duel. De beste kansen waren voor rust voor RKC, dat in de 26e minuut aan de leiding kwam. David Min schoot raak in de rechterhoek na voorbereidend werk van Mats Seuntjens. Chris Lokesa had tot twee keer toe de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar steeds stond een Utrechter in de weg.

Na rust begon Utrecht aan te dringen. Eerst was het Lammers die er van dichtbij niet in slaagde doelman Etienne Vaessen te passeren. Na een uur was het wel raak. Uit een voorzet van Othmane Boussaid tikte Can Bozdogan de bal langs Vaessen.

Zeven op rij

Richonell Margaret kwam in de 65e minuut Lokesa aflossen en scoorde al een minuut later. Uit een pass van Min schoot hij de bal tussen de benen van doelman Vasilis Barkas door in het doel. Een overwinning leek aanstaande voor de Waalwijkers, maar Lammers maakte in de 84e minuut alsnog gelijk. Hij werd zo de eerste speler van FC Utrecht die in zeven Eredivisieduels op rij scoorde.

RKC heeft 1 punt achterstand op Excelsior, dat op de veilige vijftiende plaats staat. FC Utrecht, zevende, verzuimde het gat met Ajax te verkleinen.

Bron: ANP