In de omgeving van Castelo Branco in Portugal leven enkele Nederlanders als ‘soevereinen'.
Volledig scherm
In de omgeving van Castelo Branco in Portugal leven enkele Nederlanders als ‘soevereinen'. © Marlies Wessels

Praat mee: Ik zou ook wel los van alles en iedereen willen leven

De kwestieIn de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: Ik zou ook wel los van alles en iedereen willen leven. Reageer hieronder ook op deze kwestie.

114 reacties

  • Ron vd Zwan

    2 weken geleden
    Soeverein staat voor wel de lusten maar niet de lasten. Gaat in de meeste gevallen gepaard met onverschilligheid, gebrek aan betrokkenheid en ontlopen van verantwoordelijkheid. Soeverein leven is prima, maar dan graag ergens ver van Nederland.
  • Ton Aarts

    2 weken geleden
    Wachten tot er een gezinslid ernstig ziek wordt, dan terug naar de realiteit, misschien kunnen ze de ziekenhuisrekening met bloemkolen betalen.
  • Willem Elfrink

    2 weken geleden
    Ik heb vele jaren met eigen bedrijf, onwetend ervan, de hel van trauma en burnout negerend doorstaan. Totdat de zwaarte hiervan mij als een apathisch wezen liet verdwalen uit de werkelijkheid. Uiteindelijk ben ik door hulp van lieve mensen van het Leger des Heils, "mede-bij-contact-met-officiële-instanties", na een paar jaar weer een beetje op orde gekomen. Dat was absoluut nóóit gelukt als ik wederom alles negerend lekker dwars en eigenwijs een beetje "souverein" had zitten te zijn. Zinloos!!!
  • Charlotte Veltman

    2 weken geleden
    Je kan niet los van alles en iedereen leven belachelijk. Financiën zorg. die heb je nodig, net als water. Dus doe gewoon je ding, moestuin, werk, school voor kinderen. Je bent niet alleen op de wereld.
  • Norbert Schooten

    2 weken geleden
    ik geef ze groot gelijk, en wat zullen er nog veel mensen volgen die weg willen uit Nederland. Nederland was ooit een mooi land, en een land waar je trots op kon zijn. maar nu wordt het geregeerd door verzekeringen en andere grote bedrijven die de mensen hier uitbuiten om makkelijk geld te kunnen verdienen. en dan nog eens al die belachelijke regels, dit heeft niets meer met democratie te maken, we worden hier geleefd
  1. Reacties op mogelijke steun Tata Steel: ‘Beter gebruiken voor omscholing en afvloeiingsregeling’
    24

    Reacties op mogelijke steun Tata Steel: ‘Beter gebruiken voor omscholing en afvloei­ings­re­ge­ling’

    ‘Dit is echt absurd. 2 miljard belastinggeld voor vergroenen en behoud Tata’ en ‘Van mij had Baudet een schorsing, stante pede, van een maand gekregen. Want ook niet bij Kamervoorzitter Bosma verschijnen omdat hij naar de sportschool moest?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 30 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.