RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Ingrijpend

Fan van Baby Reindeer? Dan wil je déze serie ook kijken

Baby Reindeer/I May Destroy You Beeld © Netflix/BBC

Als er één serie is die momenteel de gemoederen bezighoudt, dan is het wel 'Baby Reindeer'. In de miniserie beschrijft komiek Richard Gadd (34) hoe hij jarenlang gestalkt werd door een vrouw, maar ook hoe hij aan het begin van zijn carrière werd misbruikt door een bekende regisseur. Het feit dat het allemaal waargebeurd is én dat Richard zelf de hoofdrol speelt, maakt het voor kijkers extra bizar. Maar wist je dat er nog een serie bestaat die hier heel erg op lijkt?

Het komt natuurlijk niet vaak voor dat iemand een serie maakt over zijn eigen leven en hier ook nog eens zelf de hoofdrol in speelt. Daarnaast is Baby Reindeer ook niet echt te vergelijken met andere films of series over stalken. Hij is niet per se gewelddadig of heel expliciet, maar eerder tenenkrommend en manipulatief. We zien hoe een ogenschijnlijk onschuldig gebaar - iemand gratis drinken aanbieden - kan resulteren in jarenlang 'gevangenschap'. Richard ontziet zichzelf ook niet: hij laat duidelijk zien dat hij zelf ook grote fouten maakte die het stalken alleen maar verergerde. 

Het
Lees ook:
Het schokkende echte verhaal achter de nieuwe Netflix-serie Baby Reindeer

Op social media raken kijkers er ook niet over uitgepraat, er wordt veelvuldig gegist naar de echte identiteiten van de personages, maar er wordt ook opvallend vaak een vergelijking gemaakt met een andere serie. Veel mensen vinden Baby Reindeer namelijk wat weghebben van de BBC-serie I May Destroy You, die momenteel op HBO Max te zien is. Deze serie is gemaakt door Michaela Coel en gaat over een jonge vrouw genaamd Arabella, die wordt aangerand als ze dronken in een toilet zit. Het verhaal is gebaseerd op een ervaring die Michaela zelf had. 

Hoewel beide verhalen verschillend zijn, vinden fans dat de series één grote overeenkomst hebben: ze laten duidelijk de kant van het slachtoffer én de dader zien. 

Richard
Lees ook:
Richard Gadd roept Baby Reindeer-fans op om te stoppen met heksenjacht
Bron: RTL Boulevard