Planken is een goede oefening voor de core: je buikspieren, je onderrug en je heup. Rechts: Duco Bauwens, co-presentator Nederland in Beweging.
Volledig scherm
PREMIUM
Planken is een goede oefening voor de core: je buikspieren, je onderrug en je heup. Rechts: Duco Bauwens, co-presentator Nederland in Beweging. © Getty Images / RV

Experts delen hun tips om lastminute zomerfit te worden: 'Stop 2 weken met alle suikers’

Met videoEindelijk mooi weer op komst! Alleen: hoe zit jij in je vel? Moet er nog wel het een en ander gebeuren? Wie nú in actie komt, is nog op tijd om de winterkilo’s aan te pakken. Twee experts delen hun beste tips en oefeningen voor billen, buik en armen. ,,Stop met alle suikers en doe drie keer in de week krachttraining.’’

22 reacties

  • Ronald van den Bosch

    1 week geleden
    Dat gezeur over suikers. Stoppen met suiker is helemaal niet goed voor je lichaam. Niet voor niets zijn er zoveel natuurlijke producten met suikers erin. Het probleem is -de mate- waarin mensen stoffen als suikers tot zich nemen. De overheid vind het prima dat er vele meters zoete snoep in de winkels liggen, want het levert BTW op. Het strookt echter totaal niet met het gezondheidsbeleid. Ook hier is geld belangrijker.
  • jan van Blitterswijk

    1 week geleden
    Train de denk, onthoud, begrip en emotiespieren welke zich bij de meeste mensen in de hersenen bevinden.
  • Marcia Veenstra

    2 weken geleden
    Alle goedbedoelde adviezen ten spijt: elk lichaam is uniek en reageert anders. Als je denkt dat deze adviezen voor iedereen werken, succes. Er gezond uitzien betekent niet per definitie dat je gezond bent. En andersom ook niet.
  • Martin Essen

    2 weken geleden
    Altijd weer die overdreven aandacht voor de buikspieren. Iedereen heeft een sixpack, alleen zit die verstopt onder die vervelende vetlaag. En die vetlaag krijg je niet weg door alle suikers te laten staan. Daarnaast is het zeer ongezond om in korte tijd te veel af te vallen. Laat je niet gek maken door die ''deskundigen''.
  • Sa Schat

    2 weken geleden
    Week 1 zonder suiker: done. Was soms even moeilijk, maar nu veel lichter in hoofd en lichaam. Suiker gaat tenslotte naar het zelfde stuk brein als cocaine. We are all junkies. Dont judge. Week 2: volhouden! En...ESpresso... als je er dan toch een dubbele van drinkt elke dag... kan je net zo goed even weten hoe je het wel moet schrijven. En extra vitamines... neh... ook niet echt nodig.
  1. Heb je deze drie klachten? Ga dan naar de huisarts, je hebt mogelijk diabetes type 2
    PREMIUM

    Heb je deze drie klachten? Ga dan naar de huisarts, je hebt mogelijk diabetes type 2

    Een alarmerend aantal Nederlanders heeft een voorstadium van diabetes type 2. Van de mensen tussen 40 en 75 jaar zou het nu al gaan om zo’n 1,4 miljoen gevallen met verhoogde bloedsuiker. De ziekte wordt, onder invloed van onze ongezonde moderne levensstijl, bij steeds jongere patiënten geconstateerd. Huisarts en kaderarts diabetes Jacqui van Kemenade legt uit hoe je de ziekte herkent en hoe je ervan kunt herstellen.