RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
'Echt totale onzin'

OM-baas reageert op Inez Weski's beschrijving van haar detentie: 'Quatsch'

Voormalig advocaat Inez Weski. Beeld © ANP

Rinus Otte, de hoogste baas van het Openbaar Ministerie, heeft in WNL op Zondag gereageerd op hoe voormalig topadvocaat Inez Weski in haar boek schrijft over haar arrestatie en voorarrest. Weski suggereert dat 'haar vervolgers' haar misschien wel dood wilden hebben.

In haar pas verschenen boek, Het geluid van de stilte, schrijft ze dat haar 'vervolgers kennelijk het risico incalculeerden en de hoop hadden dat zij' – Weski – 'de arrestatie, detentie en behandeling geestelijk of lichamelijk niet zou overleven'. Otte noemt deze beschuldiging 'quatsch'. "Dat lijkt mij echt totale onzin", zegt hij vandaag in het tv-programma.

"Het OM functioneert in een rechtsstaat", stelt Otte, die overigens benadrukt op persoonlijke titel te spreken. "We hebben ons te houden aan internationale verdragen en Nederlandse regels. Het detentieklimaat in Nederland is volgens mij van de hoogste orde." De OM-baas zegt ook dat hij zich bij Weski's citaat 'heel weinig kan voorstellen' (zie fragment hieronder).

Inez Weski is de voormalig advocaat van Ridouan Taghi. Ze werd vorig jaar april door de politie gearresteerd. Ze wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen, en het lekken van informatie. Afgelopen juni werd ze vrijgelaten uit voorarrest, maar ze bleef wel verdachte. De inhoudelijke behandeling van haar strafzaak is voor zover bekend nog niet gepland.

'Inez
Lees ook:
'Inez Weski steekt in boek geen hand in eigen boezem'

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS