Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

PEC Zwolle zorgeloos naar einde seizoen na zege op Heracles

PEC Zwolle heeft door een overwinning op Heracles Almelo verder afstand genomen van de degradatiezone. De ploeg van coach Johnny Jansen won met 3-1 en hoeft niet meer bezorgd naar beneden te kijken. Heracles moet na de nederlaag nog wel aan de bak om met name RKC onder zich te houden.

Beide ploegen begonnen het duel met 32 punten uit dertig duels. PEC kwam in de 16e minuut op voorsprong. Lennart Thy ontfutselde aan de rechterkant Heracles-aanvoerder Justin Hoogma de bal, drong het strafschopgebied binnen en schoot hard en hoog raak. Voor de Duitser was het zijn twaalfde competitietreffer van dit seizoen.

Silvester van der Water miste kort voor rust de kans op de 2-0 met een schot dat net voorlangs het doel verdween. Aan de andere kant stuitte Brian De Keersmaecker op PEC-doelman Jasper Schendelaar. In de extra tijd van de eerste helft was het alsnog gelijk. Marko Vejinovic schoot van dichtbij raak.

Tegen zijn oude club besliste Van der Water het duel in de 69e minuut. De aanvaller tikte raak nadat een voorzet van Younes Namli via het hoofd van Anselmo Mac Nulty voor zijn voeten was beland. Het was zijn eerste treffer in dienst van PEC. Diep in de extra tijd maakte Filip Krastev er nog 3-1 van.