RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

AZ boekt bij NEC belangrijke zege in strijd om Europees voetbal

AZ heeft in de strijd om Europees voetbal een belangrijke zege geboekt op NEC. De nummer 4 van de Eredivisie was in het Goffertstadion met 3-0 te sterk voor de verliezend bekerfinalist, die op de zesde plaats van de ranglijst staat.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat AZ 5 punten achter FC Twente. De Alkmaarders spelen volgende week in het eigen stadion tegen de nummer 3 van de ranglijst. NEC verzuimde de vijfde plaats over te nemen van Ajax, dat 2 punten meer heeft.

NEC boekte eerder dit seizoen uitstekende resultaten tegen de hooggeklasseerde ploegen. Het elftal van trainer Rogier Meijer bezorgde PSV de enige competitienederlaag van het seizoen, won van FC Twente en AZ en speelde gelijk tegen Ajax en Feyenoord.

Blessure

Ondanks een schietkans voor Tjaronn Chery in de eerste minuut wist NEC het niveau van die eerdere duels niet te halen. AZ speelde evenmin zijn beste voetbal, maar benutte na een kwartier wel meteen de eerste grote kans. Dani de Wit kreeg de bal via een NEC-been voor zijn voeten en schoot de 1-0 binnen.

NEC kreeg opnieuw een tegenslag te verwerken, nadat verdediger Philippe Sandler met een blessure naar de kant moest. Kodai Sano had voor rust nog een kans op de gelijkmaker, maar hij kopte recht op keeper Mathew Ryan.

AZ verdubbelde de voorsprong na een klein uur. Vangelis Pavlidis stapte in buitenspelpositie over de bal en kreeg hem even later via een NEC-verdediger terug, waarna hij raak schoot in de verre hoek. De Griek staat samen met PSV'er Luuk de Jong bovenaan de topscorerslijst. In de slotfase waren Mees Hoedemakers en Chery namens NEC nog dicht bij een treffer. AZ-invaller Ernest Poku zette in de blessuretijd de eindstand op het bord.

Bron: ANP