RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Onlineberichten

Huw Edwards kreeg jaren voor schandaal al waarschuwing van BBC

Huw Edwards (62) kreeg al enkele jaren voordat hij in opspraak raakte een waarschuwing van de 'BBC', schrijft 'The Sunday Times'. Edwards werd gewaarschuwd over zijn onlinegedrag nadat een vrouw een klacht over hem had ingediend bij de publieke omroep.

De vrouw zou berichten hebben uitgewisseld met de voormalige presentator. In 2021 meldde zij zich bij de BBC met het verzoek dat Huw geen berichten meer naar haar mocht sturen. 

Daarop werd de presentator door zijn werkgever aangesproken op zijn gedrag. De twee bleven echter met elkaar in contact en in 2022 volgde een tweede klacht van de vrouw. Beide klachten werden ingetrokken nadat Huw opnieuw contact had opgenomen.

Topman
Lees ook:
Topman BBC: 'Onderzoek naar Huw Edwards kan maanden duren'

Na de tweede klacht vond er een vergadering plaats met Huw, waarbij hem werd verteld het contact te staken. De twee bleven elkaar desondanks naar verluidt via e-mail spreken.

Huw was vorig jaar het onderwerp van een schandaal. Hij werd er onder meer van beschuldigd een minderjarige te hebben betaald voor expliciete foto's. Huw nam eerder deze week ontslag bij de BBC. Volgens de omroep deed de nieuwslezer dat na 'medisch advies'.

BBC-presentator
Lees ook:
BBC-presentator Huw Edwards bijgestaan door oud tabloid-redacteur
Bron: ANP/RTL Boulevard