RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Woensdag 't warmst

'Op-en-top lenteweer' komende week met temperaturen tot 25 graden

De Keukenhof in mei vorig jaar. Beeld © ANP

Wie deze week vakantie viert in eigen land heeft geluk: het wordt 'op-en-top lenteweer', zegt Leander de Wit van Buienradar. "Als het lokaal 25 graden wordt, zou ik dat niet raar vinden."

Het wordt volgens de meteoroloog een interessante en ook 'best een lekkere week'. "Mensen die nu meivakantie hebben boffen best wel want qua temperatuur gaan we boven onze stand leven. De temperaturen lijken deze week regelmatig boven de 20 graden uit te komen."

Dat is even wat anders dan wat we de afgelopen weken zagen. Wie het koude gure weer van de laatste tijd zat was en nu in Spanje of Frankrijk zit, heeft pech. "Die zullen balen als een stekker want in die landen valt geregeld neerslag." Ons land heeft deze week betere vooruitzichten, zegt De Wit.

Morgen al 20 graden

De week ziet er als volgt uit: morgen kunnen we vooral in de ochtend genieten van volop zonneschijn. In de middag volgen stapelwolken en blijft het droog. Tegen de avond is er kans op een lokaal spatje regen in het zuidoosten. De temperatuur komt gemiddeld uit op 18 graden. "Het zal mij niet verbazen als het in het zuidoosten al 20 graden wordt."

Ben
Lees ook:
Ben je aan het niezen? Dat kan zomaar eens hooikoorts zijn

Dinsdag wordt het nog een stukje warmer met gemiddeld 21 graden. Het wordt wel iets minder zonnig, er zullen wat meer wolkenvelden zijn. Aan het eind van de middag is er kans op onweer. "Het zal wat broeierig aanvoelen."

Warmste dag van de week

Woensdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. "Ik vermoed dat we de hoogste temperaturen in Twente of Drenthe gaan zien."

Er is die dag behoorlijk wat zon, zegt De Wit. Ook is opnieuw kans op onweer. "Het is dus goed om die dagen Buienradar in de gaten te houden. Vooral woensdagavond kan het onweer stevig uitpakken."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Na woensdag daalt de temperatuur weliswaar enkele graden, maar het blijft bijzonder aangenaam met temperaturen tussen 18 en 23 graden. Donderdag lijkt alsnog een aardige dag te worden met afwisseling van wolken en zon. "Er zullen waarschijnlijk behoorlijke regionale verschillen zijn. In het zuidwesten is het dan met een graad of 16 à 17 wel gebeurd, terwijl het in het noordoosten ruim boven de 20 graden kan worden."

Tot slot ziet ook volgend weekend er goed uit. "Het lijkt dan heel zonnig te gaan worden. Echt op-en-top lenteweer."

Bekijk ook: Helpt zoenen of douchen? Feiten en fabels over hooikoorts

03:20
Veel Nederlanders hebben last van hooikoorts. En als je er snel vanaf wilt, dan gaan er veel verhalen rond over wat bijvoorbeeld zou kunnen helpen. Maar wat is nu eigenlijk waar? In deze video hebben we feiten en fabels op een rij gezet.