Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

Nieuws
Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.
anp
zondag 28 april 2024 om 12:31
Afbeelding
beeld anp

Aan de Noord-Hollandse kust en in het westelijke Waddengebied kunnen windstoten voorkomen van tussen de 75 en 85 kilometer per uur, verwacht het KNMI. Dat kan hinder veroorzaken bij buitenactiviteiten (zoals evenementen in tenten). Ook kan dat lastig zijn voor het verkeer.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meer dan duizend Hamasleden behandeld in Turkse ziekenhuizen

Meer dan duizend leden van de militante Palestijnse groepering Hamas zijn behandeld in Turkse ziekenhuizen, zei de Turkse president Erdogan maandag. Hij herhaalde ook zijn standpunt dat Hamas een 'verzetsbeweging' is.

Afbeelding

Philips en AkzoNobel stijgen in AEX na koopadviezen

Zorgtechnologieconcern Philips en verffabrikant AkzoNobel behoorden maandag tot de stijgers in de AEX-index. De bedrijven profiteerden van een koopadvies.

Afbeelding

Aantal veroordeelden dat wacht op celstraf flink opgelopen

Het aantal veroordeelden dat hun straf in vrijheid mag afwachten, is in een paar maanden tijd opgelopen van ongeveer 1800 naar ruim 2600. De helft van hen heeft een celstraf gekregen tussen de een en veertien dagen, schrijft demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbeschermi..

Afbeelding

Hamas: geen contact meer met bewakers vier Israëlische gijzelaars

De gewapende vleugel van Hamas, de Al Qassam-brigades, heeft geen contact meer met de strijders die vier Israëlische gijzelaars bewaken, meldt de beweging op Telegram.

Afbeelding

Zeker een iemand afgevoerd door politie bij protest UvA

Bij het pro-Palestijnse protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is zeker een man afgevoerd door de Mobiele Eenheid, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse.

Afbeelding

Hotels Parijs weer goedkoper in aanloop naar Olympische Spelen

Hotels en woningverhuurders in Parijs verlagen hun prijzen weer na eerdere flinke verhogingen. Met de prijsstijgingen hoopten zij te profiteren van de Olympische Spelen, die in juli en augustus in de Franse hoofdstad worden gehouden.