De Waalse politiek journalist Christophe Deborsu (59) is straks verkiezingscolumnist voor HLN en heeft net zijn eerste roman uit, ‘Bente en Boudewijn’.
Volledig scherm
PREMIUM
De Waalse politiek journalist Christophe Deborsu (59) is straks verkiezingscolumnist voor HLN en heeft net zijn eerste roman uit, ‘Bente en Boudewijn’. © ID/ Felix Rabou

INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Verontwaardiging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”

Hoe is het intussen achter de Chinese Muur die de taalgrens stilaan wordt? Als er één man is die het u kan vertellen, dan is het politiek journalist Christophe Deborsu. Hij schrijft vanaf maandag een wekelijkse verkiezingscolumn voor HLN én heeft net een roman uit – over de liefde, maar ook over dit aparte land in twee delen. “We moeten elkaar meer besnuffelen. Mijn neus bedriegt me nooit.”

61 reacties

  • Phil Smedts

    2 weken geleden
    Voor mij moet het land zeker niet gesplitst worden, zoals die nationalisten, die niets liever doen dan mensen tegen elkaar opzetten, willen. Gedaan met de 9 ministers van volksgezondheid, waarbij ze allen hun zegje willen maar niemand verantwoordelijk is, 1 minister met volle bevoegdheid over zijn beleidsdomein is meer dan genoeg, en dan zal het ook gedaan zijn met de paraplu open te trekken en het naar elkaar wijzen als er weeral niets gebeurd, of als er eens iets misloopt.
  • Leo Mariën

    2 weken geleden
    Waarom zou men geen confederalisme invoeren? Dat heeft niets met een splitsing van België te maken maar het zet wel alles op scherp. Ook dan kunnen er nog gelden van Vlaanderen naar Wallonië vloeien maar dan zal er tenminste een einddatum op staan. Als de politiek in Wallonië zo geweldig is dan moeten ze dat maar eens bewijzen ook. Nu is het gemakkelijk, niets moet, alles kan! Verantwoordelijkheid nemen in beide landsdelen. Met geld strooien dat van anderen is kan iedereen.
  • Shana Berrevoets

    2 weken geleden
    waarom werken de slogan van de ps je krijgt evenveel + voordelen van werkende
  • Gino Denil

    2 weken geleden
    Waarom zou iemand dan nog studeren, Bart van Ransbeeck. Of een gevaarlijke job uitoefenen. Een job nemen met een verantwoordelijkheid die hem duur te staan kan komen. Als iedereen hetzelfde loon moet krijgen dan ga je toch voor de kleinste inspanning.
  • Patrick Dirkx

    2 weken geleden
    @Kathleen Van Riet . Sinds wanneer is Brussel Wallonië ?
  1. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen, Kasterlee, Schilde