De bewaakte NS-fietsenstalling in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewaakte NS-fietsenstalling in Middelburg. © Dirk-Jan Gjeltema

NS-fietsenstalling snoepkraam voor dief, deze zomer proef met betere beveiliging: 'Elke gestolen fiets is er één te veel’

NS gaat zijn bewaakte fietsenstallingen beter beveiligen tegen fietsendieven. Als proef worden deze zomer de toegangspoortjes verbreed en verhoogd op station Roosendaal. Op drie andere stations worden ‘confrontatiemonitoren’ neergezet. Hoe groot is het probleem?

60 reacties

  • J. Schottelndreier

    2 weken geleden
    Prima al die dure e-bikes, dan wordt mijn gewone fiets niet gestolen. Beter voor de portemonnee, het milieu én de conditie. E-bikes zijn voor Limburg en landen met heuvels.
  • René Tiggeloven

    2 weken geleden
    Het probleem is de lage pakkans en lage straffen (criminelen lachen om de berispingen die ze krijgen na 50 fietsen eindelijk een keer in de kraag gevat te worden). Fiets overigens áltijd vastleggen aan de rekken, en als dit wordt afgeraden, heb je waarschijnlijk met een potentiële fietsendief te maken...
  • Ricky Bekker

    2 weken geleden
    Wat gaat er nou nog wel goed bij die NS, wordt het niet tijd dat de bezem erdoor heen gaat? mensen zitten daar op de verkeerde plaatsen, geen wonder dat het volk niet met het OV gaat, die blijven lekker in hun autootje zitten.
  • Michael VanKuipers

    2 weken geleden
    Schuld blijft bij de fietsendief natuurlijk, maar mensen zijn ook te laks en te gierig om een fatsoenlijk slot aan te schaffen of deze te gebruiken. Hopelijk gaan ze veel meer dieven pakken, maar ik heb geen medelijden met de slachtoffers als ze hun fiets niet goed op slot zetten. Buiten de stalling of er in.
  • Wim Wingerden

    2 weken geleden
    Big Business voor onze collega Oost-Europeanen. Met karrenvrachten gaat alles onze onbewaakte grenzen over, dan gaat het niet alleen om fietsen. Het gaat en kan hier allemaal zo makkelijk. Bij onze gemeentewerf wordt je beter gecontroleerd op alles wat je weg wilt gooien, dan wat hier illegaal de grens overgaat. Hoe groot kan het konstrast zijn. Kortom, het hele land wordt half leeg geroofd, dat maakt o.m. het leven voor de Hollandse ploeteraar zo duur. Kabinet laat het gewoon gebeuren.
  1. Hebben de universiteiten in Nederland wel banden met Israël en welke zijn dat dan? ‘Dit ligt zó gevoelig’
    PREMIUM

    Hebben de universi­tei­ten in Nederland wel banden met Israël en welke zijn dat dan? ‘Dit ligt zó gevoelig’

    De demonstranten die de afgelopen dagen gebouwen van de Universiteit van Amsterdam en Utrecht bezetten, eisen dat de universiteit alle academische en economische samenwerkingen met Israël verbreekt. Ook de universiteiten van onder meer Nijmegen en Leiden hebben banden met collega's in Israël. In hoeverre werken die precies samen met onderwijsinstellingen uit Israël? Vijf vragen en antwoorden.
  2. Minister Harbers over PFAS in Friesland: ‘Dit probleem blijft ons nog jaren achtervolgen’

    Minister Harbers over PFAS in Friesland: ‘Dit probleem blijft ons nog jaren achtervol­gen’

    Het zal ‘amper lukken’ om alle grond en water dat vervuild is door PFAS op te ruimen en te verwijderen. Dat zegt Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat (VVD), in reactie op de situatie in Friesland. Daar is dit voorjaar in de Jelsumervaart een enorme hoeveelheid PFAS gevonden. ,,De enige remedie, zolang je die vervuiling hebt, is niet zwemmen of andere dingen met dit water doen. Zo eerlijk moet je zijn.”
    Leeuwarden