De bewaakte NS-fietsenstalling in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewaakte NS-fietsenstalling in Middelburg. © Dirk-Jan Gjeltema

NS-fietsenstalling snoepkraam voor dief, deze zomer proef met betere beveiliging: 'Elke gestolen fiets is er één te veel’

NS gaat zijn bewaakte fietsenstallingen beter beveiligen tegen fietsendieven. Als proef worden deze zomer de toegangspoortjes verbreed en verhoogd op station Roosendaal. Op drie andere stations worden ‘confrontatiemonitoren’ neergezet. Hoe groot is het probleem?

60 reacties

  • J. Schottelndreier

    2 weken geleden
    Prima al die dure e-bikes, dan wordt mijn gewone fiets niet gestolen. Beter voor de portemonnee, het milieu én de conditie. E-bikes zijn voor Limburg en landen met heuvels.
  • René Tiggeloven

    2 weken geleden
    Het probleem is de lage pakkans en lage straffen (criminelen lachen om de berispingen die ze krijgen na 50 fietsen eindelijk een keer in de kraag gevat te worden). Fiets overigens áltijd vastleggen aan de rekken, en als dit wordt afgeraden, heb je waarschijnlijk met een potentiële fietsendief te maken...
  • Ricky Bekker

    2 weken geleden
    Wat gaat er nou nog wel goed bij die NS, wordt het niet tijd dat de bezem erdoor heen gaat? mensen zitten daar op de verkeerde plaatsen, geen wonder dat het volk niet met het OV gaat, die blijven lekker in hun autootje zitten.
  • Michael VanKuipers

    2 weken geleden
    Schuld blijft bij de fietsendief natuurlijk, maar mensen zijn ook te laks en te gierig om een fatsoenlijk slot aan te schaffen of deze te gebruiken. Hopelijk gaan ze veel meer dieven pakken, maar ik heb geen medelijden met de slachtoffers als ze hun fiets niet goed op slot zetten. Buiten de stalling of er in.
  • Wim Wingerden

    2 weken geleden
    Big Business voor onze collega Oost-Europeanen. Met karrenvrachten gaat alles onze onbewaakte grenzen over, dan gaat het niet alleen om fietsen. Het gaat en kan hier allemaal zo makkelijk. Bij onze gemeentewerf wordt je beter gecontroleerd op alles wat je weg wilt gooien, dan wat hier illegaal de grens overgaat. Hoe groot kan het konstrast zijn. Kortom, het hele land wordt half leeg geroofd, dat maakt o.m. het leven voor de Hollandse ploeteraar zo duur. Kabinet laat het gewoon gebeuren.
  1. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’
  2. Waarschuwingsvideo duikt al vroeg op via TikTok, enkele dagen later gaat het mis in Den Haag
    PREMIUM
    Eritrese rellen

    Waarschu­wings­vi­deo duikt al vroeg op via TikTok, enkele dagen later gaat het mis in Den Haag

    De dreigende berichten op TikTok zijn voor iedereen te beluisteren. Dagen voor een al beladen Eritrees feest wordt een oververhit conflict online nog eens extra opgestookt. ‘We moeten klaar staan om deze groep tot as te veranderen.’ Het loopt uit op rellen voor de deur van een Haags zalencentrum. Agenten uit heel Nederland moeten bijspringen om de ruim 150 relschoppers nog tegen te houden. Twaalf van hen staan komende week voor de rechter.
    Den Haag