Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Titel Paris Saint-Germain laat op zich wachten na gelijkspel

Het bescheiden Le Havre heeft ervoor gezorgd dat miljoenenploeg Paris Saint-Germain het binnenhalen van de twaalfde landstitel heeft moeten uitstellen. De Parijzenaars waren kampioen als ze de nummer 15 van Ligue 1 zouden verslaan, maar kwamen op eigen veld niet verder dan 3-3 tegen het vorig jaar gepromoveerde Le Havre.

PSG was, wellicht met het oog op het aanstaande Champions Leagueduel met Borussia Dortmund, begonnen zonder topschutter Kylian Mbappé. Le Havre had slechts spaarzaam de bal, maar kwam in de 19e minuut op voorsprong. Christopher Operi scoorde met een schuiver in de verre hoek achter Keylor Navas.

Tien minuten later stond het alweer gelijk. Bradley Barcola tikte de bal in het doel na een voorzet van Warren Zaïre-Emery. Uit een spaarzame counter bracht André Ayew Le Havre in de 38e minuut opnieuw op voorsprong. Na een uur stond het zelfs 1-3. Abdoulaye Touré schoot raak vanaf de strafschopstip nadat Danilo Pereira een overtreding had gemaakt op Loïc Nego.

Hakimi

Achraf Hakimi maakte in de 78e minuut de 2-3, in de extra tijd kopte Gonçalo Ramos de gelijkmaker binnen: 3-3. Hij voorkwam daarmee pas de tweede nederlaag van het seizoen. Wanneer AS Monaco niet wint bij Olympique Lyon zondag heeft PSG met nog drie duels te gaan de titel alsnog binnen.

Paris Saint-Germain neemt het woensdag in de eerste wedstrijd uit de halve finales van de Champions League op tegen Dortmund. De club mikt al jaren op succes in de belangrijkste Europese clubcompetitie.