Terug naar de krant

Britney Spears treft schikking met vader over afwikkeling ondertoezichtstelling

Leeslijst Nieuws
Schikking Hoewel Britney Spears sinds 2021 niet langer onder curatele staat van haar vader, bleef grote onenigheid tussen beiden over onder meer juridische kosten en de overdracht van de ondertoezichtstelling.
Leeslijst

De Amerikaanse zangeres Britney Spears heeft een schikking getroffen met haar vader, Jamie Spears, over de afwikkeling van haar ondertoezichtstelling. Dat melden Amerikaanse media zaterdag.

De schikking maakt een definitief einde aan een langdurige slag om het curatorschap van de artiest. Over de exacte voorwaarden van de overeenkomst, die volgt na meer dan twee jaar juridische strijd, hebben beide partijen geen details vrijgegeven.

De popzangeres werd in 2008 vanwege haar mentale gezondheid onder curatele geplaatst, waardoor haar vader de controle kreeg over haar financiële zaken en cruciale onderdelen van haar persoonlijke leven. Hoewel een rechter dat besluit in 2021 na dertien jaar terugdraaide, bleef grote onenigheid tussen vader en dochter Spears over onder meer juridische kosten en de overdracht van de curatele.

Pas nadat Spears zich in de zomer van 2021 openlijk uitsprak over haar negatieve ervaringen onder de curatele — ze voelde zich misbruikt en smeekte om bevrijding — ontstond langzaam maar zeker weer perspectief voor de zangeres uit Mississippi. Publiekelijk kreeg ze bijval voor haar situatie onder meer door de hashtag #FreeBritney online en zelfs fysieke demonstraties van haar fans.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in