RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Tennisser Nadal toont glimp van oude vorm bij zege op De Minaur

Rafael Nadal heeft de derde ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard versloeg de Australiër Alex de Minaur in twee sets: 7-6 (6) 6-3. De Minaur was eerder deze maand in het toernooi van Barcelona nog te sterk voor de 22-voudig grandslamwinnaar.

Nadal lijkt eindelijk verlost van zijn blessures. Het was vooral een heupprobleem dat hem lang van de tennisbaan hield. Tegen De Minaur, de nummer 11 van de wereld, speelde hij vrijuit en goed. De eerste set won hij na een tiebreak, de tweede set domineerde Nadal na een vroege break. De Australiër liet zich vaak verrassen door ouderwets goede passeerslagen van Nadal, die het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad vijf keer op zijn naam schreef.

Nadal was erg blij met zijn optreden, maar hij liet in het flashinterview op de baan weten dat hij nog niet op zijn oude niveau zit. "Nee, zeker niet. Het was wel een goed niveau en dat is bevredigend. Dat betekent veel voor me op dit moment, maar ik ben er nog niet."

In de derde ronde treft Nadal de Argentijn Pedro Cachin.

De als eerste geplaatste Jannik Sinner drong ook eenvoudig door tot de derde ronde in Madrid. De Italiaan rekende in twee sets af met zijn landgenoot Lorenzo Sonego: 6-0 6-3.

Bron: ANP