Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Sheffield United gedegradeerd na nederlaag bij Newcastle

Newcastle United heeft met een 5-1-zege het lot van Sheffield United bezegeld. De bezoekers kwamen nog op voorsprong in Newcastle, maar gingen na een 1-1-ruststand in de tweede helft ten onder. Door de nederlaag is de degradatie na één jaar Premier League een feit.

Anel Ahmedhodzic zette Sheffield al in de 5e minuut op aangeven van de Nederlander Gustavo Hamer op voorsprong. Voormalige Willem II'er Alexander Isak zorgde voor de gelijkmaker, waarna Newcastle via Bruno Guimarães, nogmaals Isak (strafschop), een eigen doelpunt van Ben Osborn en Callum Wilson uitliep naar 5-1.

Newcastle, zevende in de Premier League, liep 2 punten in op Manchester United. De ploeg van coach Erik ten Hag kon op eigen veld niet winnen van de nummer voorlaatst Burnley. ManUnited kwam, door een doelpunt van Antony in de 79e minuut nog wel op voorsprong. Maar na een onbeheerste actie van doelman André Onana op Zeki Amdouni volgde een strafschop, benut door diezelfde Amdouni: 1-1.