Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

RB Leipzig neemt afstand van Dortmund in strijd om CL-ticket

Vier dagen voordat Borussia Dortmund het in de halve finales van de Champions League opneemt tegen Paris Saint-Germain heeft de ploeg een gevoelige nederlaag geleden bij RB Leipzig: 4-1. De thuisploeg nam daarmee afstand van Dortmund in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het belangrijkste clubtoernooi voor volgend seizoen.

Jadon Sancho zette Borussia Dortmund in de 20e minuut nog wel op voorsprong met een afstandsschot in de verre hoek. Drie minuten later was het alweer gelijk. Loïs Openda tikte van dichtbij raak op aangeven van Xavi Simons. Voor de Belg, voormalig aanvaller van Vitesse, was het al zijn 24e treffer van het seizoen. Simons zelf schoot niet veel later tegen de paal. Kort voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een schot van Xaver Schlager werd nog gestopt door doelman Gregor Kobel, maar in de rebound scoorde Benjamin Sesko alsnog: 2-1.

Bij de eerste de beste aanval van Leipzig na rust was het opnieuw raak. Simons gaf de pass op Openda wiens voorzet door Mohamed Simakan werd omgezet in een doelpunt. Invaller Christoph Baumgartner maakte er nog 4-1 van. Met nog drie duels te gaan heeft Leipzig 5 punten voorsprong op nummer 5 Dortmund.