Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Champions League lonkt voor Girona na zege op Las Palmas

Girona is FC Barcelona weer voorbij in de Spaanse La Liga en klom naar de tweede plaats. De ploeg van Oranje-international Daley Blind won op Gran Canaria van Las Palmas met 2-0.

Met de uitzege kan de verrassingsploeg van dit jaar in Spanje een ticket voor de Champions League nauwelijks nog ontgaan. De voorsprong op Athletic Bilbao, de enige club die Girona van het begeerde ticket kan afhouden, bedraagt 13 punten.

Real Madrid is koploper in Spanje met 84 punten, Girona is op 71 punten gekomen en Barcelona staat op 70 punten.

Blind

Blind speelde de hele wedstrijd mee bij Girona, dat na 26 minuten op voorsprong kwam. Artem Dovbyk schoot uit een strafschop de bal hard tegen keeper Alvaro Valles, maar in de rebound kon David López alsnog scoren. De 0-2 viel in de tweede helft, opnieuw uit een penalty. Deze keer schoot Dovbyk wel raak.

Bij Las Palmas begon Daley Sinkgraven in de basis; hij werd in de tweede helft gewisseld.