RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
'Hier kom ik weg'

Koning Willem-Alexander dankbaar voor verjaardag in Emmen

De koning zwaait af na zijn bezoek in Emmen. Beeld © ANP

Het koninklijke gezin heeft de wandelroute door het Drentse Emmen voltooid. Het feest rond de 57ste verjaardag van de koning komt daarmee ten einde, in ieder geval het officiële deel. "Heel, heel, heel veel dank", zei de koning bij de afsluiting.

"Emmen heeft laten zien dat het niet uitmaakt: lijstjes, peilingen... Ze kloppen gewoon niet." Dat was een knipoog naar de meervoudige winst van Emmen als 'minst aantrekkelijke gemeente'.

"Jullie hebben een zaadje geplant in mij en zijn een deel van mijn hart geworden. Elke keer dat ik hier kom, in de provincie of in Emmen, dan denk ik: hier kom ik weg."

Koningsdag
Lees ook:
Koningsdag was heel druk, maar verliep zonder grote incidenten

De wandelroute bracht de koninklijke familie langs allerlei activiteiten met en optredens van inwoners van Emmen. Er werd gedanst, gezongen en er waren spelletjes. 

Koningin Máxima blonk uit bij de Drenthe-quiz, waar ze met haar team de overwinning binnen sleepte. Kroonprinses Amalia werd tijdens het wandelen nog bedolven onder confetti. Bekijk die beelden hier:

Prinses Amalia bedolven onder confettislingers

00:25
De prinses kreeg hulp van haar zus Alexia.

"Om met je eigen gezin je verjaardag te kunnen vieren, dat is natuurlijk het allermooiste wat je kan meemaken", concludeerde de koning. "Ik ben blij dat iedereen er weer is. Om samen te zijn en het in Emmen te kunnen vieren. En daarna ook natuurlijk met zijn vijven, en met vrienden en familie. Ik ben dankbaar dat iedereen hier in volle gezondheid weer aanwezig is vandaag."

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS