RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Niet te (t)Emmen

Prinsessen in kast van Máxima gedoken voor Koningsdag-outfit

Prinses Amalia, koningin Máxima, koning Willem-Alexander, prinses Amalia en prinses Ariane Beeld © ANP

Vandaag, op Koningsdag, zijn alle ogen gericht op de koninklijke familie terwijl ze de 57ste verjaardag van koning Willem-Alexander vieren. Ook voor deze gelegenheid zijn de prinsessen in de kast van hun moeder Máxima (52) gedoken om hun outfits af te stylen.

Josine Droogendijk, van de website Modekoningin Máxima, heeft de outfits van de prinsessen onder de loep genomen. Amalia draagt een groene jurk van het merk Ba&sh en een donkergroene mantel. De prinses wil net als Máxima de vlinderstad Emmen eren. Ze draagt een broche met drie vlinders van de Argentijnse juwelier Celedonio die ze van haar moeder heeft geleend.

Dit
Lees ook:
Dit draagt koningin Máxima tijdens Koningsdag in Emmen

Ook Alexia is waarschijnlijk in haar moeders kast gedoken, want haar rode laarzen lijken verdacht veel op de variant die Máxima onder meer tijdens een werkbezoek in Pakistan droeg in 2019. Dat zou betekenen dat Alexia niet alleen dezelfde schoensmaak deelt, maar ook dezelfde schoenmaat als haar moeder: maat 42.

De rode laarzen die Alexia draagt, zijn van het merk Gianvito Rossi. Verder draagt de prinses een jurk met een hoge split van het Franse merk Sézane. Het rood van de laarzen komt weer terug in haar jas.

Prinses
Lees ook:
Prinses Alexia blikt terug op hoogtepunt tussenjaar: 'Met wat anders bezig zijn dan school'

Ariane draagt net als Amalia een juwelierstuk van een Argentijnse ontwerper, Aracano. De prinses draagt een broekpak van Max Mara en maakt haar look af met een strik in haar haren. 

De
Lees ook:
De Oranjes zijn er klaar voor: stralen op eerste foto van Koningsdag

Van kroketten happen tot een verlate lintjesregen in de vorm van confettislingers: Koningsdag 2024 is er opnieuw één voor in de boeken.

Prinses Amalia bedolven onder confettislingers

00:25