Terug naar de krant

Bezoek koninklijke familie aan Emmen afgelopen

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Het bezoek van de koninklijke familie aan Emmen is na iets meer dan twee uur voorbij. Koning Willem-Alexander bedankte op het podium alle inwoners en iedereen die meehielp voor „een heel bijzondere Koningsdag”. Hij benadrukte dat de ‘lijstjes’ waarop Emmen als onaantrekkelijke gemeente wordt weggezet volgens hem niet kloppen. „Jullie hebben een zaadje geplant bij mij en zijn een deel van mijn hart geworden. Elke keer als ik weer in de provincie zal zijn, dan zeg ik: hier kom ik weg.” Hij verwees met dat laatste naar een nummer van de Emmense zanger Daniël Lohues.

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen sprak van een geweldig feest. „Een van de familieleden zei onderweg tegen me: wat is het hier ontspannen en relaxed. Dat hebben we willen overdragen. (…) Vooral hoe je met elkaar omgaat. Laat dat een voorbeeld zijn voor heel Nederland.”

Lees ook Bezoek koninklijke familie aan Emmen afgelopen
Bezoek koninklijke familie aan Emmen afgelopen

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in