RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
'Heel vervelend'

Piekdag op Schiphol aan begin meivakantie: 80.000 passagiers

Reizigers op Schiphol, 25 april 2024. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Het is druk op luchthaven Schiphol. Vanwege het begin van de meivakantie zijn er langere rijen dan normaal voor incheckbalies en de security. Twee reizigers vielen flauw, meldt een woordvoerder aan RTL Nieuws.

"Heel vervelend voor deze reizigers. Met alle reizigers die we het hele jaar door elke dag ontvangen, gebeurt dat helaas wel eens", laat zij weten. De twee passagiers zijn verzorgd en konden 'hun reis via Schiphol weer vervolgen'. 

Wachttijd onder het uur

Vandaag is een piekdag voor de luchthaven. Op dat soort dagen rekent het bedrijf op ruim 80.000 reizigers. Dat zijn er een stuk meer dan de 64.500 reizigers die vorig jaar op een gemiddelde dag in de meivakantie vertrokken. "Het is niet extreem druk, maar het is wel de meivakantie."

De wachttijd was vanochtend nog wel onder het uur, aldus de woordvoerder. "Passend bij een vakantieperiode waarin veel mensen tegelijk op reis willen en gaan", voegt zij er nog aan toe. 

Zoveel
Lees ook:
Zoveel vakantiegeld krijg jij dit jaar: 'Inkomens vanaf modaal vangen minder dan vorig jaar'

Personeelstekorten op de luchthaven bij onder meer de beveiliging zorgden twee jaar geleden voor lange rijen tijdens vakantieperiodes. Daardoor misten sommige mensen hun vlucht. Ook ontstonden er opstootjes. Financieel topman Robert Carsouw zei in februari dat de luchthaven veel beveiligers had aangenomen om de chaos van de zomer van 2022 te voorkomen.

Optimisme bij FNV en Marechaussee

Vakbond FNV liet eerder deze week weten geen problemen op Schiphol te verwachten tijdens de meivakantie. "Je ziet van alle kanten dat er heel veel werk wordt gemaakt door werkgevers om die piek in het voorjaar en de zomer goed door te komen", zei FNV-bestuurder David van de Geer. Ook de Koninklijke Marechaussee zei onlangs goed voorbereid te zijn op de drukte tijdens de meivakantie op de luchthaven.