Terug naar de krant

Willem-Alexander is met ‘veel plezier’ in Emmen

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Koning Willem-Alexander is onder de indruk van zijn dag in Emmen. Dat zei hij tegen een verslaggever van RTV Drenthe. „De warmte, de hartelijkheid. Ik denk dat de Drenthenaren en Emmenaren trots mogen zijn op wat ze hier neergezet hebben”. Tijdens de wandeling in Emmen kwam vaak voorbij dat de gemeente al jaren wordt genoemd als minst aantrekkelijke om te wonen. „Ik denk dat die lijstjes van geen kant kloppen”, zei de koning daarop. „Dit is zo’n fantastische plek om te wonen, te recreëeren. Emmen mag heel trots zijn op wat hier is.” Hij zei dat zijn gezin „met heel veel plezier” naar Drenthe is gekomen.

Koningin Máxima voegde daaraan toe dat ze veel mensen uit de cultuursector heeft gesproken vandaag. „Veel van hen kwamen oorspronkelijk niet uit Emmen. Maar ze zijn hier toch heen gekomen om de rust en inspiratie in de natuur te vinden.” Volgens haar is er „blijkbaar” iets heel magisch in Emmen.

Tegen de NOS zei prinses Amalia dat ze een „geweldige tijd” had tijdens haar studie in Madrid, ondanks de omstandigheden waardoor ze moest vertrekken. „Ik heb daar wel iets meer mijn vrijheid kunnen vinden dan hier mogelijk was.” Willem-Alexander was daarnaast blij dat het hele gezin samen was voor zijn verjaardag. „Met mijn eigen gezin mijn verjaardag vieren is het allerleukste dat je kunt meemaken.” Ook de andere dochters van het koninklijk paar woonden of waren het afgelopen jaar in het buitenland. Prinses Ariane studeert in Italië en prinses Alexia heeft een tussenjaar. Ze vertelde daarover dat ze afgelopen jaar veel heeft gereisd en veel culturen heeft leren kennen.

Lees ook Bezoek koninklijke familie aan Emmen afgelopen
Bezoek koninklijke familie aan Emmen afgelopen

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in