rechts: Saskia Middeldorp, trombosespecialist.
Volledig scherm
PREMIUM
rechts: Saskia Middeldorp, trombosespecialist. © Getty Images / Simon Warmer

Trombose kan levensgevaarlijk zijn: dit zijn mogelijke tekenen volgens de arts

Trombose is een veel voorkomende aandoening: gemiddeld treft het ieder uur elf Nederlanders. Onbekendheid met de symptomen zorgt er soms voor dat trombose pas laat wordt herkend, en dat kan fataal zijn. Wat is trombose precies? Wat zijn de tekenen? En wanneer loop je risico om het te krijgen? Trombosespecialist Saskia Middeldorp legt het uit.

37 reacties

  • Van Rossum

    1 week geleden
    jer kareem@Ik ben Indo dus krijg genoeg peper binnen.Gemberthee zet ik mijn gebit altijd in.Ik sluit me bij Harry aan.
  • Myriam Van Reck

    1 week geleden
    Trombose gehad in mijn voet tijdens zwangerschap op mijn 38e .Werd ontdekt door de pijn zag ook rood zeer bang geweest dat ik mijn baby als gevolg ging verliezen
  • jer kareem

    2 weken geleden
    Gebruik cayennepeper en en trombose komt nooit meer terug De beste bloed verdunner die er bestaat Voorkom trombose niet door bloedverdunners want die deugen niet !
  • Peter Biesters

    2 weken geleden
    Ik sluit me aan bij Dieles Stolk. Er zijn veel zaken die achter de betaalmuur mogen, maar gezondheid en bijv. geldzaken (belastingdienst), notariële- en rechtszaken (stalking en afpersing), zijn belangrijk voor iedereen.
  • harry BUWALDA

    2 weken geleden
    @juliavandamme, op een of andere manier ga ik er vanuit dat u geen medische opleiding heeft gedaan, dit weerhoudt u er echter niet van om medisch advies te geven. Ik heb ook een advies voor u (helemaal gratis) niet doen!
  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.