RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Máximaal genoten

Oranjes genieten van tompoucen en kroketten op Koningsdag: 'Nog een hapje'

Koningin Máxima Beeld © ANP

De koninklijke familie wordt door de Emmenaren groots onthaald ter ere van Koningsdag. Naast muziek, dans en optredens krijgen de Oranjes ook hapjes voorgeschoteld. Daar zeggen ze geen nee tegen.

Aan eten zal het de royals niet ontbreken tijdens Koningsdag. Op de route die ze door Emmen afleggen, hebben ze gebak en snacks gegeten en uitgedeeld. Zo mag de familie tompouces uitdelen aan het publiek, waarbij vooral de gebakjes van Máxima in de smaak vallen.

Niet veel later staat er een Argentijnse kroket op het menu, wat bij de koningin goed in de smaak valt. "Heel goed. Nog een hapje", complimenteert ze, waarna de koning aanvult: "Twee hapjes is het bewijs dat het echt lekker is."

Dit
Lees ook:
Dit draagt koningin Máxima tijdens Koningsdag in Emmen

Ook de prinsessen vermaken zich prima tijdens Koningsdag. Zo vertelt prinses Amalia in gesprek met een student het 'supergeweldig' te vinden om in Emmen te zijn. "De sfeer is fantastisch. Blij dat we er mogen zijn vandaag", antwoordt ze plichtsgetrouw.

Prins Floris geniet vooral van de muziek die in de stad te horen is. "Heerlijk, hoort er helemaal bij", zegt hij daarover. Zelf heeft de prins voor vanavond nog een aantal optredens gepland: hij werkt in zijn vrije tijd als dj. 

Prins Floris van Oranje is dj en draait op 538 Koningsdag

02:22
De
Lees ook:
De Oranjes zijn er klaar voor: stralen op eerste foto van Koningsdag

Koningin Máxima rent van zorginstelling naar botendoop; van schoenenmuseum naar de VN. Maar in hoeverre krijgen wij thuis eigenlijk mee wat voor werk onze koningin nou precies doet? Wij deden een onderzoek en dit zijn de opvallende resultaten.

Nederland zeer te spreken over rol koningin Máxima

07:43