Terug naar de krant

Verschillende versnaperingen op de route van de koninklijke familie

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Leden van de koninklijke familie schudden veel handen op de route die voor hen is uitgestippeld. De koning kreeg op het ‘verjaardagsplein’ 720 tompouces voorgeschoteld, waarvan hij een deel uitdeelde aan omstanders die ook iets te vieren hadden. Een Emmense krokettenmaker langs de route maakte, speciaal voor prinses Máxima, kroketten in Argentijnse stijl. Prinses Amalia ging in gesprek met een paar Emmense studenten.

Koningin Máxima draagt vandaag een vlinderkroon, een verwijzing naar Emmen als ‘vlinderstad’. De stad kreeg die bijnaam dankzij de vlindertuin die in de jaren zestig in Dierenpark Emmen zijn deuren opendeed. Inmiddels is de dierentuin in Emmen verplaatst en is de oude plek omgebouwd tot een stadspark. Kunstenaars hebben zich gevestigd in de oude dierenverblijven, onder meer het Centrum Beeldende Kunst Emmen.

Eenmaal aangekomen op het cultuurplein, de locatie van de oude dierentuin, mochten de vorst en zijn familie iets tekenen op een doorzichtige ‘doedelmuur’.

Lees ook Bezoek koninklijke familie aan Emmen afgelopen
Bezoek koninklijke familie aan Emmen afgelopen

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in