Vijf oranje occasions voor minder dan €10.000

Oranje feestje op Koningsdag

Oranje autootjes

Het is Koningsdag en dat laten we hier op AutoWeek.nl niet ongemerkt voorbijgaan. We doen een greep uit ons occasionaanbod en zetten vijf leuke en niet al te dure oranje auto's op ons digitale kleedje.

Fiat Panda - 2007 - €3.690

Oranje autootjes

We trappen af met een auto die zowel vanbinnen als vanbuiten geknipt is voor vandaag; deze Fiat Panda 1.2 Edizione Cool uit 2007. De naam van de uitvoering zegt het al, we hebben hier met een ontzettend cool ding te maken. Als je van bescheiden auto's houdt, dat wel. Zo'n Panda kan echt een heel fijn trouw vriendje van je worden en deze heeft ook nog eens een betrekkelijk rustig leven achter de rug én is dus lekker opvallend gekleurd.

Suzuki Swift - 2005 - €3.499

Oranje autootjes

In dezelfde categorie 'klein maar fijn' komen we deze leuke Suzuki Swift 1.3 tegen. Hoe kan het ook anders, want deze generatie Swift is behoorlijk vaak in het oranje geleverd. Het staat 'm opvallend goed, zeker met die lichtmetalen wielen eronder. Zeg eens eerlijk; zie jij eraan af dat hij alweer bijna twintig jaar oud is? In het interieur gaat het er wat zakelijker aan toe dan in de Panda en een vorige eigenaar heeft de Swift voorzien van een modernere audiospeler. Kun je mooi het fantastische Koningslied uit 2013 een keer keihard door je speakers blazen.

Toyota MR2 - 2001 - €8.950

Oranje autootjes

Een oranje tweezitter met middenmotor en zwarte wielen, dan denk je waarschijnlijk al snel aan iets als een Lamborghini Huracán. Deze Toyota MR2 is alleen heel wat voordeliger en kan met dat recept toch een hoop lol bieden. Hij staat er alleen niet helemaal bij zoals hij 23 jaar geleden van de band kwam rollen en dat zal sommigen wellicht wat tegenstaan. Het grootste minpunt is de automaat. Maar goed, nog geen €9.000 voor een MR2, dat valt mee.

Volkswagen Kever - 1972 - €8.950

Oranje autootjes

De prijs voor de sympathiekste auto uit dit rijtje moet waarschijnlijk volgens velen naar deze Volkswagen Kever uit 1972 gaan. Kijk hem nou eens staan in al zijn eenvoud, met zijn kleur als het eigenlijk enige écht opvallende aspect. Oké, de chromen accenten mogen er ook zijn en lijken een knappe uiterlijke staat van de auto te weerspiegelen. Ook het boxermotortje ziet er netjes uit, technisch kun je sowieso niet snel een buil vallen aan een Kever. Wie biedt?

Volvo C30 - 2011 - €9.940

Oranje autootjes

We sluiten af met de jongste en duurste van het stel, deze Volvo C30 1.6 uit 2011. Op bovenstaande foto lijkt hij wellicht meer rood dan oranje, maar in het zonlicht kleurt hij toch echt behoorlijk oranje. Je zou met dat kleurtje bijna denken dat hij eigenlijk liever een Focus ST had willen zijn, daarmee deelt hij immers zijn basis. Hierin vind je alleen geen vijfcilinder van Volvo, maar juist een 1.6 van Ford. Daarmee is de C30 niet bijster vlot, maar het onderstel maakt veel goed. Hij heeft overigens pas zo'n 116.000 km op de teller, dus mag je een frisse auto verwachten.

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.