Willem-Alexander, Máxima en prinsessen aangekomen in Emmen

Nieuws
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn zaterdagochtend aangekomen in Emmen. Daar werden ze ontvangen door burgemeester Eric van Oosterhout en Jetta Klijnsma, de commissaris van de Koning in Drenthe. De familie viert daar de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 11:31
Afbeelding
beeld anp

Bij aankomst zong Bouke & The ElvisMatters Band een verjaardagslied voor de koning. Máxima zong het verjaardagslied luidkeels mee.

Ook onder anderen prins Constantijn, prinses Laurentien, prins Floris en prins Pieter-Christiaan zijn bij de viering. Oudere familieleden zoals prinses Beatrix en prinses Margriet zijn er al jaren niet meer bij. De koninklijke familie bezoekt diverse pleinen waar onder meer gedanst wordt en spellen worden gespeeld. Daarnaast zingen Bouke Scholten en Jannes voor de koning.

Honderden toeschouwers

Langs de route drommen honderden mensen om een glimp op te vangen van de koninklijke familie of om Willem-Alexander een hand te geven. Er wordt gejuicht en volop foto’s gemaakt. Ook vanaf balkons kijken mensen toe hoe de koninklijke stoet voorbij trekt.

Voor het eerst in meer dan twintig jaar vieren de Oranjes Koningsdag in Drenthe. De laatste keer was in 2002: toen bezocht koningin Beatrix op 30 april Meppel en Hoogeveen. Beatrix koos op Koninginnedag vaak voor twee verschillende plaatsen, meestal in dezelfde provincie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Schip met hulpgoederen onderweg naar drijvende haven Gaza

Een schip met hulpgoederen is onderweg naar de drijvende Amerikaanse haven voor de kust van de Gazastrook. De Sagamore verliet de haven van Larnaca op Cyprus in de ochtend, zeggen functionarissen op het eiland.

Afbeelding

Omzetdaling Warner Bros. door stakingen en minder advertenties

Entertainmentconcern Warner Bros. Discovery had het afgelopen kwartaal last van een zwakke advertentiemarkt en stakingen van acteurs in Hollywood. Hierdoor daalde de omzet tot minder dan 10 miljard dollar (9,3 miljard euro).

Afbeelding

Amnesty wil onderzoek naar optreden politie bij UvA

Amnesty International wil dat er een onderzoek komt naar de manier waarop de politie woensdag heeft ingegrepen bij de ontruiming van een terrein van de Universiteit van Amsterdam.

Afbeelding

Chinese BYD overweegt bouw van tweede Europese autofabriek

BYD, een grote fabrikant van elektrische auto's in China, overweegt volgend jaar een tweede assemblagefabriek voor auto's in Europa te bouwen, zegt Michael Shu, directeur van de Europese tak van het concern.

Afbeelding

Britse centrale bank houdt rente opnieuw onveranderd

De Bank of England heeft het belangrijkste rentetarief in het Verenigd Koninkrijk opnieuw onveranderd gelaten op 5,25 procent. De Britse centrale bank hield de rente daarmee voor de zesde keer op rij op het hoogste niveau sinds februari 2008.

Afbeelding

Israël valt opnieuw kantoor van nieuwszender Al Jazeera binnen

De Israëlische autoriteiten zijn een kantoor van de Arabische nieuwszender Al Jazeera in Nazareth binnengevallen. 'We zullen niet toelaten dat de spreekbuis van Hamas uitzendt vanuit Israël', schrijft de minister van Communicatie, Shlomo Karhi, op X.