RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Beste modebeentje voor

De Oranjes zijn er klaar voor: stralen op eerste foto van Koningsdag

De Oranjes tijdens Koningsdag 2024 Beeld © RVD

De Oranjes vieren zaterdag de verjaardag van koning Willem-Alexander, die 57 jaar wordt, in Emmen. Voor deze speciale gelegenheid hebben de royals hun beste outfit uit de kast gehaald, waarvan zojuist een eerste foto is gedeeld.

"Tot zo Emmen!"

Zoals je van Willem-Alexander gewend bent, viert hij zijn verjaardag strak in pak, terwijl de koningin en prinsessen, inclusief Alexia die vorig jaar verstek liet gaan, voor kleuren gaan die goed op elkaar zijn afgestemd. Met een grote glimlach poseren ze voor de camera van de Rijksvoorlichtingsdienst voordat ze in de auto naar Emmen stappen. 

'Tot zo Emmen! Het Koninklijk gezin is onderweg naar het centrum van Emmen, waar zij een wandeling maken langs negen verschillende pleinen. Langs de route komen de oude, nieuwe, bekende en onbekende kanten van Emmen en Drenthe voorbij.'

Dit
Lees ook:
Dit is het programma van de koninklijke familie in Emmen

De Oranjes hebben vandaag een volle agenda. Om 11.00 uur komt de koninklijke familie aan in Emmen en worden zij door burgemeester Eric van Oosterhout ontvangen op het Noorderplein. Ook kinderburgemeester Kirsten Alting (12) zal hierbij aanwezig zijn. Bouke Scholten, ook wel de 'Emmense Elvis' genoemd, treedt op. Daarna verplaatst de stoet zich naar de Noorderstraat. Hier is een galerij van levende standbeelden aanwezig die de rijke historie van Emmen laten zien. Zo beelden zijn onder andere hunebedhouwers en het kousenmeisje van Danlon uit. Ook bevindt zich hier het dansplein, waar decennia aan dansgeschiedenis wordt getoond door een danspaar van de lokale groep 't Aol Volk en breakdancer A.J.

De koninklijke familie vervolgt daarna haar weg naar het zogeheten 'verjaardagsplein', waar Emmenaren zitten die net als de koning wat te vieren hebben. Onder andere mensen uit de stad die een lintje hebben gekregen of die dezelfde verjaardag als de koning hebben. Onder het genot van een lokaal hapje en drankje zitten zij op een groot terras. Daarna worden de koning en zijn familie uitgenodigd om deel te nemen aan een interactief spel over de regio. Dit spel wordt gespeeld door kinderen en is onder leiding van Qmusic-dj Jorien Renkema en Radio 538-dj Jordi Warners.

Wat er verder op het programma staat, kun je hier uitgebreid teruglezen

Déze
Lees ook:
Déze royals kun je de hand schudden tijdens Koningsdag in Emmen

Koningin Máxima rent van zorginstelling naar botendoop; van schoenenmuseum naar de VN. Maar in hoeverre krijgen wij thuis eigenlijk mee wat voor werk onze koningin nou precies doet? Wij deden een onderzoek en dit zijn de opvallende resultaten.

Nederland zeer te spreken over rol koningin Máxima

07:43