RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Kort na vertrek

Wéér verliest een Boeing een onderdeel: noodglijbaan valt eraf

Een Boeing 767 van Delta Air Lines. Beeld © Imago Stock & People GmbH

Opnieuw is een Boeing-vliegtuig een onderdeel verloren tijdens een vlucht. Een Boeing 767 van Delta Air Lines verloor kort na vertrek uit New York een glijbaan bij de nooduitgang.

Het vliegtuig heeft een noodlanding gemaakt op de New Yorkse luchthaven John F. Kennedy. Er zaten 183 mensen in het vliegtuig. Delta houdt het vliegtuig voorlopig aan de grond.

Delta zegt het toestel 'grondig' te onderzoeken. De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Boeing onder vuur

Sinds januari ligt vliegtuigbouwer Boeing al onder vuur, omdat onderdelen van Boeing-vliegtuigen tijdens meerdere vluchten zijn losgeraakt. Begin april verloor een Boeing 737 delen van de motorkap, eenzelfde model verloor in maart een paneel bij het landen en in januari kreeg een Boeing 737-800 een barst in het cockpitraam.

Klokkenluider
Lees ook:
Klokkenluider die onveiligheid Boeing aankaartte dood gevonden in VS

Een klokkenluider die zorgen over de veiligheid bij een fabriek van Boeing aan het licht heeft gebracht, werd twee maanden geleden dood gevonden in de Verenigde Staten. Hij trok een aantal jaar terug aan de bel met zorgen over de productienormen bij de fabriek van Boeing in North Charleston in de Amerikaanse staat South Carolina.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS