De Nederlandse vlag wordt gehesen voor Koningsdag op de Grote kerk in Emmen.
Volledig scherm
De Nederlandse vlag wordt gehesen voor Koningsdag op de Grote kerk in Emmen. © ANP

De vlag uit! Dit zijn de regels voor het uithangen van het rood-wit-blauw

Het uithangen van de nationale driekleur tijdens Koningsdag: veel Nederlanders doen er maar al te graag aan mee. Maar wat zijn de regels als je op de verjaardag van koning Willem-Alexander de vlag uit het raam hangt?

  1. ME stopt protest Amsterdam: 36 arrestaties en 5 gewonde agenten, Rutte reageert
    Update | met video

    ME stopt protest Amsterdam: 36 arresta­ties en 5 gewonde agenten, Rutte reageert

    Bij de demonstraties op het Binnengasthuisterrein van de UvA in Amsterdam en op het Rokin zijn woensdag 36 betogers aangehouden. De politie meldt dat ze zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling en opruiing. Vijf agenten zijn gewond geraakt. Demissionair-president Mark Rutte veroordeelt de protesten op de UvA op X. Ook in Utrecht moest de ME optreden om pro-Palestina demonstranten uit een universiteitsgebouw te verwijderen.
    Amsterdam
  2. Niemand op je begrafenis? Ruth gaat naar uitvaarten van eenzame doden: ‘Ik hoop dat het mij niet gebeurt’
    PREMIUM

    Niemand op je begrafenis? Ruth gaat naar uitvaarten van eenzame doden: ‘Ik hoop dat het mij niet gebeurt’

    Ruth van Rossum komt op begrafenissen van mensen die helemaal niemand meer hebben. Ze schrijft een gedicht over de dode, zonder hem of haar gekend te hebben. Het zijn mensen die bij gebrek aan vrienden of familie door de gemeente worden begraven. Zo geeft Ruth toch een persoonlijk tintje aan de eenzame uitvaarten. ,,Oude rekeningen, brieven, fotoboeken. Daar moet ik het mee doen.”
    Den Haag
  3. Minister Harbers over PFAS in Friesland: ‘Dit probleem blijft ons nog jaren achtervolgen’

    Minister Harbers over PFAS in Friesland: ‘Dit probleem blijft ons nog jaren achtervol­gen’

    Het zal ‘amper lukken’ om alle grond en water dat vervuild is door PFAS op te ruimen en te verwijderen. Dat zegt Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat (VVD), in reactie op de situatie in Friesland. Daar is dit voorjaar in de Jelsumervaart een enorme hoeveelheid PFAS gevonden. ,,De enige remedie, zolang je die vervuiling hebt, is niet zwemmen of andere dingen met dit water doen. Zo eerlijk moet je zijn.”
    Leeuwarden