RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Een handje helpen

Déze royals kun je de hand schudden tijdens Koningsdag in Emmen

Prinses Amalia tijdens Koningsdag in Rotterdam Beeld © ANP

Koningsdag staat natuurlijk in het teken van de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Maar het is óók de dag waarop veel liefhebbers van het Nederlandse koningshuis veel dichter bij de royals kunnen komen dan normaal. De volgende leden van het koninklijk huis kun jij zaterdag in Emmen allemaal de hand schudden.

Uiteraard is het gezin van Willem-Alexander van de partij. Dat betekent dat ook koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane aanwezig zijn in Emmen. Alexia moest de vorige Koningsdag in Rotterdam nog aan zich voorbij laten gaan in verband met haar studie in Wales. Ariane is dit jaar wel aanwezig, ondanks dat ze haar opleiding volgt in het Italiaanse Triëst.

Dit
lees ook:
Dit is de weersverwachting voor Koningsdag: 'Helemaal droog kan ik niet beloven'

Ook prins Constantijn, de jongere broer van Willem-Alexander, loopt mee in Emmen. Hij en zijn vrouw prinses Laurentien geven eveneens handjes aan het publiek langs de route. Hun drie kinderen gravin Eloise, graaf Claus-Casimir en gravin Leonore zijn er dan weer niet bij.

Dan is er nog een grote groep andere prinsen en prinsessen die meelopen tijdens de route door de Drentse stad. Denk bijvoorbeeld aan prins Maurits en zijn vrouw prinse Marilène, prins Bernhard jr. en zijn vrouw prinses Annette, prins Pieter-Christiaan en zijn vrouw prinses Anita en prins Floris en zijn vrouw Aimée. De vier prinsen zijn allemaal zoons van prinses Margriet en haar man, Pieter van Vollenhoven.

Naast de royals die aanwezig zijn, zijn er natuurlijk ook royals die áfwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan prinses Beatrix en haar zussen prinses Margriet en prinses Irene. Prinses Mabel is er evenmin bij om handjes te schudden.

Willem-Alexander zal de route dit jaar waarschijnlijk makkelijker afleggen dan een jaar geleden. De koning is namelijk topfit nadat hij veel gesport heeft. Meer daarover zie je in de video hieronder.

Koning Willem-Alexander ziet er fitter uit: 'Heel veel gesport'

04:18