RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Hoog bezoek

Dit is het programma van de koninklijke familie in Emmen

De koninklijke familie met prinses Beatrix. Beeld © ANP / Mischa Schoemaker

Vandaag is het zover, Nederland viert massaal de verjaardag van koning Willem-Alexander. Hij blaast alweer 57 kaarsjes uit. Dit jaar vieren onze royals Koningsdag in Emmen. Hieronder een overzicht van alle plekken in Emmen waar de koning en zijn familie vandaag zullen langskomen.

Om 11.00 uur komt de koninklijke familie aan en worden zij door burgemeester Eric van Oosterhout ontvangen op het Noorderplein. Ook kinderburgemeester Kirsten Alting (12) zal hierbij aanwezig zijn. Bouke Scholten, ook wel de 'Emmense Elvis' genoemd, treedt op. Daarna verplaatst de stoet zich naar de Noorderstraat. Hier is een galerij van levende standbeelden aanwezig die de rijke historie van Emmen laten zien. Zo beelden zijn onder andere hunebedhouwers en het kousenmeisje van Danlon uit. Ook bevindt zich hier het dansplein, waar decennia aan dansgeschiedenis wordt getoond door een danspaar van de lokale groep 't Aol Volk en breakdancer A.J.

Bouke
Lees ook:
Bouke Scholten zingt koninklijk gezin toe op Koningsdag in Emmen

De koninklijke familie vervolgt daarna haar weg naar het zogeheten 'verjaardagsplein', waar Emmenaren zitten die net als de koning wat te vieren hebben. Onder andere mensen uit de stad die een lintje hebben gekregen of die dezelfde verjaardag als de koning hebben. Onder het genot van een lokaal hapje en drankje zitten zij op een groot terras. Daarna worden de koning en zijn familie uitgenodigd om deel te nemen aan een interactief spel over de regio. Dit spel wordt gespeeld door kinderen en is onder leiding van Qmusic-dj Jorien Renkema en Radio 538-dj Jordi Warners.

Vervolgens gaat de stoet langs het Rensenpark, waar eerst het Noorder Dierenpark gevestigd zat. Uiteraard neemt de koninklijke familie ook een kijkje bij Wildlands, de huidige dierentuin. Daar zullen de royals worden onthaald met een verrassend programma dat past in de traditie van Wildlands.

Roxy
Lees ook:
Roxy Dekker treedt op tijdens Koningsdagfeest in Arnhem

De wandeling eindigt op het 'meezingplein' waar Emmenaar Daniël Lohues optreedt met een band. Daarna volgt het dankwoord van de burgemeester en zal ook de koning een toespraak houden. Reinout Douma sluit met het Noordpool Orkest in stijl af met het Wilhelmus, waarna de koninklijke familie Emmen weer verlaat. 

Extinction
Lees ook:
Extinction Rebellion wil op Koningsdag weer de A10 op