Spookvoertuig komt in aanraking met fietsende kinderen in Venray: bestuurder opgepakt

© Edward-Media

Venray -

In Venray is vrijdagavond een auto in aanraking gekomen met twee fietsers, meisjes van 9 en 10 jaar. De meisjes zijn ongedeerd, maar de bestuurder is aangehouden vanwege het rijden in een spookvoertuig en zonder geldig rijbewijs.

Redactie

Het incident vond plaats rond tien voor zeven ter hoogte van de rotonde tussen de Leunseweg en de Zuidsingel in Venray. De fietsers fietsten over het fietspad van de Zuidsingel en wilde op de rotonde hun weg rechtdoor vervolgen. De bestuurder van de auto reed over de rotonde en wilde rechtsaf de Leunseweg op.

De bestuurder kwam in aanraking met het negenjarige meisje, dat hierdoor ten val kwam. Het letsel bleek achteraf gelukkig mee te vallen. De auto schampte ook het meisje van 10, maar zij is niet ten val gekomen.

De bestuurder is na het incident doorgereden, maar werd met hulp van getuigen snel aangetroffen. Het bleek om een zogenaamd spookvoertuig te gaan, met valse kentekenplaten. Tevens was de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij het afnemen van een drugstest bleek deze positief te zijn.