Militairen en speurders op de plek van een Russische raketaanval in de regio Zaporizja.
Volledig scherm
Militairen en speurders op de plek van een Russische raketaanval in de regio Zaporizja. © REUTERS

LIVE OEKRAÏNE. Rusland rukt verder op en verovert weer twee dorpen

OEKRAÏNEHet Russische leger lijkt erin te slagen steeds verder op te rukken in Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie meldt woensdag dat zijn strijdkrachten nog twee dorpen aan de frontlinie hebben veroverd. Rusland heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook “massale” luchtaanvallen uitgevoerd op diverse Oekraïense regio’s. Volgens de Oekraïense minister van Energie waren de aanvallen gericht op energiefaciliteiten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

363 reacties

  • Johan Planckaert

    6 uur geleden
    in een oorlog valt de vijand zaken aan die hem het meeste baat kan brengen. Oekraiene valt toch ook dergelijke aan in rusland als ze kunnen. Is geen spelletje maar bittere ernst. Start onderhandelen , enkel dan is een oplossing mogelijk.
  • Frans Peeters

    6 uur geleden
    De VS afweer zijn peperduur en Rusland heeft in zijn achtertuin nog genoeg vliegende bommen uit de koude oorlog liggen
  • katty Philips

    6 uur geleden
    En dan zou Oekraïne Rusland niet mogen bestoken, terwijl de Russen met wapens uit Iran en noord Korea dit land gedurig aanvallen.
  • Kees Simons

    1 dag geleden
    We praten steeds over Rusland en Ukraine, maar de Russen en zeker de Ukrainers zelf, die worden niets gevraagd. Hoe populair zijn Poetin en Zelensky in eigen land?
  • Gerrit defreyne

    1 dag geleden
    Deze arrestatie van twee veiligheidsmensen toont aan hoe Oekraïne verdeelt geraakt. Dat het vertrouwen in de president met de dag afneemt zeker als een generaal verklaart dat ze nooit de oorlog kunnen winnen. Het wordt stilaan tijd dat ook het Westen met Amerika op kop dit gaan inzien. En dat de toetreding tot Europa nog lang niet voor morgen is.