RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Vurig optreden

Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

Nana Mouskouri Beeld © ANP

Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs tijdens een ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene. Hier werden in 1896 de eerste moderne Spelen gehouden. De 89-jarige zangeres Nana Mouskouri zong hierbij zowel het Franse als het Griekse volkslied.

De Griekse zangeres, bekend van nummers als 'Guten Morgen Sonnenschein' en 'A Force De Prier', waarmee ze meedeed aan het Eurovisie Songfestival, zong voor een publiek van 20.000 mensen. De ceremonie was ook live op televisie te zien.

Discuswerpster
Lees ook:
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

De vlam werd op 16 april ontstoken in het oude Olympia op het Griekse schiereiland Peloponnesos. Via een fakkeltocht door Griekenland arriveerde het vuur in Athene. Komende zaterdag gaat de vlam aan boord van een Frans schip in de Griekse havenstad Piraeus om vervolgens naar de Zuid-Franse stad Marseille te varen.

De aankomst van de vlam in Frankrijk staat gepland voor 8 mei. De Olympische Spelen van Parijs vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus.

Franse
Lees ook:
Franse tiener verdacht van voorbereiden terreurplannen Olympische Spelen
Bron: ANP/RTL Boulevard