Terug naar de krant

‘Feyenoord en Liverpool mondeling akkoord over overstap Arne Slot’

Leeslijst Nieuws
Voetbaltransfer Slot maakte er de afgelopen dagen geen geheim van graag naar Liverpool te willen vertrekken. De clubs waren in onderhandeling en Slot zei „in de wachtkamer” te zitten.
Leeslijst

Feyenoord-trainer Arne Slot is hard op weg om de nieuwe trainer van Liverpool FC te worden. Volgens onder meer het AD en Voetbal International wordt hij in de Britse havenstad de opvolger van de Duitse succescoach Jürgen Klopp. Feyenoord en Liverpool zijn al enige tijd in onderhandeling en zouden vrijdag aan het eind van de dag een mondeling akkoord hebben bereikt. Naar verwachting wordt de deal dit weekeinde officieel wereldkundig gemaakt.

Slot maakte er de afgelopen dagen geen geheim van de overstap naar de Premier League wel te zien zitten. „Het lijkt me duidelijk dat ik graag naar Liverpool wil”, zei hij donderdag tegen ESPN. Slot liet doorschemeren dat Liverpool een afkoopsom gaat betalen die hem de duurste Nederlandse trainer ooit zal maken. Liverpool zal naar verluidt een bedrag van rond de 10 miljoen euro voor de Nederlandse trainer neerleggen.

In Liverpool wacht Slot geen eenvoudige opgave. Hij moet de immens populaire Klopp opvolgen, die Liverpool de afgelopen negen jaar tot een van de meest attractieve clubs van Europa omvormde. Met flitsend voetbal won de club onder meer de Champions League in 2019 en de Premier League in 2020 – de eerste landstitel voor Liverpool in dertig jaar. Ook Klopp liet zich uit over een mogelijke overstap van Slot naar Liverpool: „Wat ik heel goed vind is dat hij vanaf het eerste moment echt wil”, zei de coach deze week tijdens een persconferentie. „Good coach, good guy”, aldus Klopp.

Slot kwam begin 2021 van AZ naar Feyenoord, waarmee hij vorig seizoen kampioen werd en afgelopen weekend de KNVB-beker won. In het seizoen 2021-’22 verloor Feyenoord de finale van de Conference League van AS Roma. Individueel won Slot de afgelopen twee seizoenen de Rinus Michels Award, de prijs voor beste coach van het jaar in de Eredivisie.

Lees ook De data-paradox bij Feyenoord: dominanter voetbal en meer kansen, maar minder doelpunten
Feyenoord-coach Arne Slot tijdens een training op sportcomplex 1908 in Rotterdam.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in