MVV krijgt tik bij De Graafschap en zal vol aan de bak moeten om play-offticket veilig te stellen

Marko Kleinen van MVV in duel met Basar Önal van De Graafschap.© Pro Shots

Doetinchem -

MVV heeft vrijdagavond een stevige tik gekregen van De Graafschap. Op bezoek bij de Superboeren ging de ploeg van Maurice Verberne met 3-0 onderuit. De Maastrichtenaren hadden geluk dat de uitslagen op de andere velden relatief gunstig waren voor de play-offambities.

Emil Visser

Zo wisten zowel VVV als Cambuur niet te winnen. Daardoor blijven alleen FC Emmen en Helmond Sport een direct gevaar voor MVV. Die ploegen spelen maandag tegen elkaar.

Moeizaam

Het duel tegen De Graafschap kwam bijzonder moeizaam op gang. Het eerste moment waarbij de stadionbezoekers opveerden, was na dik een half uur spelen, na een hard en laag schot van Maas Willemsen. Dat ging nog naast, maar het bleek een waarschuwingsschot. Twee minuten later lag de bal namelijk wel in het net. Basar Önal kon vanaf de linkerflank een voorzet op maat afleveren. Aanvoerder Jeffry Fortes sprong hoog en kon de bal bij de tweede paal diagonaal in het doel koppen.

Lees ook: Regionale ondernemers bij MVV moeten pijlsnel aan de slag: ‘Het enige wat ik wil, is rust bij de club’

MVV probeerde na de rust met wat speldenprikjes om de thuisploeg pijn te doen. Maar ook in die tweede helft was het net niet kordaat genoeg. Een vrije trap van Rayan Buifrahi was bijvoorbeeld wel dreigend, maar ook die ging niet binnen.

Knock-out

Aan de andere kant was het wel raak. Dit keer werd vanuit een voorzet in de richting van de tweede paal niet op doel gekopt, maar ging de bal terug in het vijfmetergebied. Daar stond Anis Yadir klaar om binnen te werken. Tristan van Gilst maakte er vijf minuten later een onoverbrugbare voorsprong van: 3-0 en MVV was knock-out. De ploeg van Verberne zal daardoor in de laatste twee competitieduels nog vol aan de bak moeten om dat play-offticket veilig te stellen. Jong AZ (uit) en VVV (thuis) zijn de laatste opponenten van MVV.

Lees ook: Opmars MVV halt toegeroepen in Doetinchem: ‘We moeten het niet groter maken dan het is, daar hebben we niets aan’