VVV kan play-offs wel vergeten na vierde nederlaag op rij

© Pro Shots -Erich Snijder

Venlo -

VVV heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch verloren: 2-3. Alleen een wonder kan nog er nog voor zorgen dat de ploeg van Rick Kruys de play-offs haalt.

Qasim Hakim

VVV-coach Rick Kruys besloot Magnus Kaastrup uit de basis te houden ten faveure van Mohammed Odriss. Het betekende dat middenvelder Elia Sierra een linie naar voren schoof om plaats te maken voor Odriss op het middenrif. Het was Sierra die na een kwartier spelen het eerste gevaar voor de thuisploeg stichtte. Zijn schot van een meter of twintig ging rakelings naast de kruising. Na 25 minuten spelen werd Levi Smans weggestuurd. De middenvelder trok het strafschopgebied in, schuin van het doel, maar schoot de bal over.

Lees ook: Levi Smans enige lichtpuntje bij zwak VVV dat klaar is na sof tegen FC Den Bosch: ‘De kans dat ik volgend seizoen nog in de eerste divisie speel is niet groot’

Keepers

Na een dik half uur spelen was er een grote kans voor Den Bosch. Kacper Kostorz kopte een voorzet vanaf de rechterkant rakelings naast het doel van VVV-keeper Delano van Crooij. Vijf minuten later werd Den Bosch-doelman Krisztian Hegyi onder vuur genomen. Eerst redde hij op een schot van Smans en vervolgens maakte hij een knal van Richard Sedlacek onschadelijk. Hegyi bracht opnieuw redding toen een corner van Thijme Verheijen niet goed werd weggewerkt door een Bossche verdediger en de bal doorschoot richting de Hongaarse goalie. Kort daarna was het de beurt aan Van Crooij die een kopbal van Teun van Grunsven onschadelijk maakte na een hoekschop voor de bezoekers.

Gestuntel en beauty

Van Crooij was kansloos toen Diego Vicario in de blessuretijd van de eerste helft de bal oog in oog met de Venlose sluitpost kon binnenschuiven na gestuntel in de VVV-defensie: 0-1. Al snel na rust werd er orde op zaken gesteld door Smans. Hij trok vanaf links naar binnen en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn rechter verwoestend uit, waarna de bal prachtig in de kruising belandde: 1-1. Lang konden ze in De Koel niet genieten van de beauty, want Oulad M’hand Salah-Eddine zette Den Bosch twee minuten later weer op voorsprong: 1-2 Kort na die treffer kwam VVV goed weg toen Kostorz na een geweldige rush de onderkant van de lat raakte en de bal vervolgens terug het veld in zag stuiteren.

Door spits Pepijn Doesburg in de ploeg te brengen voor middenvelder Sedlacek besloot Kruys meer risico’s te gaan nemen. Dat betaalde zich in eerste instantie uit. Michalis Kosidis bracht VVV een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte: 2-2. Waar de Venlonaren op jacht gingen naar de winnende treffer was het Den Bosch dat via Kostorz wederom op voorsprong kwam in de 87e minuut en de overwinning mee naar Brabant nam. Met de vierde nederlaag op rij voor VVV is de kans op deelname aan de play-offs zo goed als uitgesloten.