Rolf W.
Volledig scherm
Rolf W. © NCA

Rolf pakte de boot naar Engeland met bijna 4 miljoen euro aan coke in zijn koffer

10 jaar celOngezien 42 kilo coke het land in krijgen en steenrijk worden. Dat was het plan van een Nederlandse crimineel, toen hij vanaf Hoek van Holland de veerboot pakte richting het Verenigd Koninkrijk. Meteen al bij aankomst vertrouwde de Britse politie hem voor geen cent, en stak een stokje voor zijn criminele plan. Met ingrijpende gevolgen: Rolf W. (41) komt de komende tien jaar niet meer thuis.

  1. Tragedie in Italië, Nederlandse vader (72) valt van klif in bijzijn zoon en overlijdt: ‘We zijn geschokt’

    Tragedie in Italië, Nederland­se vader (72) valt van klif in bijzijn zoon en overlijdt: ‘We zijn geschokt’

    Een Nederlander is maandag bij een ongeval in de bergen in Noord-Italië om het leven gekomen. De 72-jarige man viel tijdens een wandeling van een klif en stortte 100 meter naar beneden. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn zoon, bevestigt de burgemeester van de stad in gesprek met deze site. Het drama heeft veel impact in de Italiaanse plaats, zegt hij. ,,Onze gemeenschap is geschokt door wat er is gebeurd en staat dicht bij het gezin van het slachtoffer.”
  2. Piloten krijgen vaker verstoord signaal boven Rusland en Midden-Oosten: het lijkt alsof ze ergens anders vliegen
    PREMIUM

    Piloten krijgen vaker verstoord signaal boven Rusland en Mid­den-Oos­ten: het lijkt alsof ze ergens anders vliegen

    Vliegtuigen die in de buurt van de Baltische zee vliegen krijgen steeds vaker storingen op hun gps-apparatuur. Het lijkt daardoor alsof ze ergens anders vliegen en dat is niet zonder gevaar. Vooral rond Rusland nemen de verstoringen de laatste weken toe. Volgens brigadegeneraal Han Bouwmeester is deze manier van misleiden een beproefde militaire tactiek om het een tegenstander zo lastig mogelijk te maken of om eigen troepenverplaatsingen te maskeren.