Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Friese Piet weigert lintje van de koning: ‘Het is voor mij geen eer, maar een dolksteek’

De Friese Piet de Haan heeft vrijdag een koninklijk lintje geweigerd. Hij zou het lintje net opgespeld krijgen toen hij de toespraak van burgemeester Johannes Kramer onderbrak. ,,Ik denk dat we een probleem hebben.”

  1. Peter Hein twijfelde niet over komst naar zwaarbeveiligde Dam: ‘Zou betekenen dat ik weer onderduik’
    PREMIUM
    kranslegger

    Peter Hein twijfelde niet over komst naar zwaarbevei­lig­de Dam: ‘Zou betekenen dat ik weer onderduik’

    ‘Heel erg’, had de 85-jarige Peter Hein het gevonden wanneer de twee minuten stilte bij de Nationale Dodenherdenking vanavond waren verstoord. Maar de kranslegger twijfelde geen moment of hij wel naar de zwaar beveiligde Dam in Amsterdam moest komen, nu de spanningen in de samenleving zijn opgelopen. ,,Dat zou betekenen dat ik weer onderduik’’, zegt Hein. ,,En dat wil ik niet meer.’’
  2. ‘Slome’ medewerker werd per direct op straat gezet, nu ziet hij ontslagvergoeding verdubbeld worden

    ‘Slome’ medewerker werd per direct op straat gezet, nu ziet hij ontslagver­goe­ding verdubbeld worden

    Hij deed twee tot drie maanden langer over taken dan collega’s en de helft van zijn werk niet of pas als hij er nogmaals om gevraagd werd. Een medewerker van een softwarebedrijf in Den Haag dreef zijn werkgever tot dusdanige wanhoop dat hij op staande voet werd ontslagen. Maar dat bleek onterecht. Het leidt in hoger beroep zelfs tot een verdubbeling van zijn ontslagvergoeding en een kostenplaatje van meer dan 26.500 euro voor het bedrijf.
    Den Haag
  3. Optimistische formatiedag opgeschud door lek, Wilders biedt excuses aan: ‘Onhandig’
    PREMIUM
    met podcast

    Optimisti­sche formatie­dag opgeschud door lek, Wilders biedt excuses aan: ‘Onhandig’

    Op dag één van de week van de waarheid biedt de PVV - naar eigen zeggen per ongeluk - een inkijkje in de belangrijkste wensen van de nieuwe coalitie. Lastenverlichting en de ‘strengste asieleisen ooit’ staan bovenaan het gelekte document. PVV-leider Wilders baalt van de blunder, maar gelooft wel dat de formatie nu ‘meters maakt'. Ook de informateurs zien voortgang, al kan het nog misgaan.