RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

De licentiecommissie van de KNVB strafte Vitesse eerder deze maand voor overtredingen van de financiële regels met achttien punten aftrek. De club verdwijnt daardoor na 35 jaar uit de Eredivisie. Vitesse behield vooralsnog wel de licentie om dit seizoen te kunnen uitspelen.

"Bij onze achterban merken we de drang om Vitesse te steunen", zegt interim-directeur Edwin Reijntjes op de website van de club. "Ik krijg veel persoonlijke berichten van supporters die de club op een of andere manier willen helpen. Dat is ook hard nodig. Binnenkort hopen we hier ook gehoor aan te kunnen geven. Voor nu ben ik al enorm trots op de steun en de vele support bij de komende wedstrijden."

Betalingsregelingen

Vitesse heeft in totaal een schuld van 18,9 miljoen euro en gaat via een bijzondere wettelijke procedure proberen betalingsregelingen te treffen met schuldeisers. De Common Group van de Amerikaanse investeerder Coley Parry is de grootste schuldeiser. Hij zag een overname mislukken, omdat de licentiecommissie er niet van overtuigd was dat Parry eigen vermogen en investeerders heeft.

De club heeft vrijdag een onderhoud gehad met de licentiecommissie, de KNVB, de huidige aandeelhouder en Hanneke De Coninck, die als de herstructureringsdeskundige moet voorkomen dat Vitesse alsnog failliet gaat. "We hebben een verhelderend gesprek gehad en hebben volgende week opnieuw en nauw contact. De strekking is echter duidelijk; er moet in een enorm korte tijd veel gebeuren", aldus Reijntjes.

Bron: ANP