Israël geeft gijzelaarsdeal ‘laatste kans’, anders invasie Rafah

Nieuws
Israëlische functionarissen zouden hun Egyptische collega’s vrijdag hebben verteld dat Israël bereid is onderhandelingen met Hamas over de uitwisseling van gijzelaars en gevangenen ‘een laatste kans’ te geven. Mocht een deal met Hamas niet snel worden bereikt, dan gaan de Israëli’s door met hun invasie van Rafah, in het zuiden van Gaza. Dat meldt het Amerikaanse mediaplatform Axios op basis van twee Israëlische functionarissen.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 19:20
Afbeelding
beeld anp

‘Israël vertelde Egypte dat het serieus bezig is met de voorbereidingen voor de operatie in Rafah en dat het zich niet zal laten vertragen door Hamas’, zei een van de functionarissen tegen Axios.

In de Qatarese hoofdstad Doha onderhandelen Israël en Hamas over een bestand in Gaza. Diplomaten uit Qatar en Egypte bemiddelen daarbij.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Israël stuurt snel delegatie naar onderhandelingen in Egypte

Israël stuurt in de komende uren een delegatie naar de Egyptische hoofdstad Caïro, waar wordt onderhandeld over een staakt-het-vuren in de Gazastrook.

Afbeelding

IAEA-chef had 'positief' overleg in Iran over nucleair programma

De baas van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) Rafael Grossi heeft in Iran 'positieve en productieve gesprekken' gevoerd over het nucleaire programma van Teheran. De VN-organisatie wil meer toezicht op het kernprogramma, maar heeft nog geen concrete toezeggingen van Iran.

Afbeelding

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus.

Afbeelding

Premier Modi stemt op derde dag van parlementsverkiezingen India

De Indiase premier Narendra Modi heeft zijn stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in het land. Dinsdag is de derde van de in totaal zeven stemdagen van de grootste verkiezingen ter wereld.

Afbeelding

OPCW: gebruik chemische wapens door Rusland of Oekraïne onbewezen

Rusland en Oekraïne hebben elkaar beschuldigd van het gebruik van chemische wapens bij de oorlog in Oekraïne, maar hebben vooralsnog te weinig concreet bewijs aangeleverd om in te grijpen.

Afbeelding

Rechter kan niets met klachten over bezwaartermijn verkeersboetes

Het heeft geen zin om naar de rechter te stappen als het Openbaar Ministerie te lang op zich laat wachten om een bezwaar tegen een opgelegde verkeersboete te behandelen. Dat oordeelt de rechtbank in Utrecht in een uitspraak over 433 zaken.