Terug naar de krant

Britse koning Charles hervat publieke activiteiten na kankerdiagnose

Leeslijst Nieuws
Britse monarchie Zijn kankerbehandeling staat publieke activiteiten voor de koning niet langer in de weg . Eind juni krijgt Charles de Japanse keizer Naruhito en zijn vrouw, keizerin Masako, op bezoek.
Leeslijst

De Britse koning Charles III kan zijn publieke activiteiten weer hervatten. Dat heeft Buckingham Palace vrijdag bekendgemaakt.

De 75-jarige Charles wordt sinds afgelopen februari behandeld voor kanker. Over welke vorm van kanker het gaat, is nog steeds niet bekend. Het paleis gaf de afgelopen tijd weinig details vrij over de gezondheidstoestand van de koning.

Samen met zijn vrouw Camilla zal hij komende dinsdag een kankercentrum bezoeken waar een ontmoeting gepland staat met medische teams en patiënten. De artsen beschrijven de gezondheidstoestand van de Britse koning als „zeer bemoedigend”, zo staat in de verklaring van het Britse koningshuis.

Zijn kankerbehandeling, die nog wordt voortgezet, staat publieke activiteiten voor de koning niet langer in de weg. Wel wordt zijn programma indien nodig aangepast, om de risico’s voor het herstel van de koning te minimaliseren, aldus Buckingham Palace. Eind juni volgt een staatbezoek van de Japanse keizer Naruhito en zijn vrouw keizerin Masako aan het Verenigd Koninkrijk.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in